Единственият обявен досега конкурент на Корнелия Нинова за лидерския пост

...
Единственият обявен досега конкурент на Корнелия Нинова за лидерския пост
Коментари Харесай

Срамно е БСП да загуби избори от ДПС, смята Крум Зарков

Единственият разгласен до момента съперник на Корнелия Нинова за лидерския пост в Българска социалистическа партия - Крум Зарков, разкритикува курса на партията, довел до рухването й на четвърта позиция на последните парламентарни избори. Пред Конгреса на левицата Зарков съобщи, че неуспехът на партията би трябвало да бъде оценен, Българска социалистическа партия би трябвало да се насочи към разговор с гласоподавателите си, а сега неуспехът на изборите е показан като триумф, тъй като партията е във властта.

" Спомням си по време на акцията. От най-новата политическа партия даваха поръчки, че би трябвало да се работи с Българска социалистическа партия. Тогава загатваха моето име, реакцията беше чудовищна. Днес обаче видите ли, те ни били приели, да одобриха ни по силата на парламентарната математика и по силата на възприятието за отговорност, тъй като не можехме да си позволим да вкараме страната в парламентарна рецесия, само че гласоподавателите не ни одобриха ", означи Крум Зарков. 

Според него е е срамно Българска социалистическа партия да загуби изборите от Движение за права и свободи.

" Имаме потребност да отидем да забележим всяка партийна организация, с хора, които страдат, че Българска социалистическа партия е четвърта, че бяхме победени от Движение за права и свободи. Тези хора заслужават да отидем и да ги чуем, като им дадем вяра. Лявото има страховит капацитет, а единствената мощ, която може да го носи, е Българска социалистическа партия ", сподели още Крум Зарков.

Конкурентът на Нинова заподозря сюжет, при който оставката на сегашната председателка няма да бъде установена от конгреса. Още преди началото на аления конгрес стана ясно, че от Благоевград е тръгнала подписка в поддръжка на Корнелия Нинова. Искането й е Конгресът да не установи оставката и Нинова да остане ръководител на партията.

" От доста структури поддържат тази подписка и мисля към 2/3 от делегатите на Конгреса. Но това всичко ще се обяснява вътре ". обяви заместник-председателят на БСП Ирена Анастасова.

" Уважаеми хора, които милеят за лявата концепция, спите ли надълбоко? Упоени ли сте към този момент задоволително от това, което се случва от сутринта? Готови ли сте за последния, за съдбовния удар? Сърцето на нашата партия са членовете и симпатизантите ѝ, само че нейният мозък би трябвало да е тук. От него би трябвало да тръгне възобновяване и той е облъчван от сутринта с безспорни нелепици... Въпросът с отговорността е директно обвързван с този за морала. Циркулира послание, търсят се подписки да не се гласоподава оставка, дадена през ноемрви. Ако това се случи, този фарс, ще е следващ, в случай че не финален гвоздей в ковчега на Българска социалистическа партия... Оставка, констатиране, директен избор ", заяви още Крум Зарков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР