Единственият недосегаем човек в България е българският президент, защото той

...
Единственият недосегаем човек в България е българският президент, защото той
Коментари Харесай

Президентът засега е недосегаем, обяви Гешев

" Единственият недостижим човек в България е българският президент, тъй като той е единственият човек, до момента в който не се произнесе Конституционният съд, който не може да бъде разследван и във връзка с него не може да бъде осъществявано нищо ".

Така основният прокурор Иван Гешев разяснява акцията на държавното обвиняване в четвъртък, при която бяха арестувани президентският секретар Пламен Узунов и съветникът му Илия Милушев. След арестите последва митинг в отбрана на президента.

Според Гешев не може да се приказва за опит за прелом, тъй като нито един от двамата няма имунитет против следствие. С подобен се употребява единствено Радев, само че и това е под въпрос. Главният прокурор изясни, че ще се съобразят с решението на Конституционен съд.

Делото пред конститиуционните съдии е по искане на Гешев. То съответства с публикуването на СРС-та, в които се чува гласът на Радев преди няколко месеца. Пред Конституционен съд Гешев упорства, че президентският имунитет не пази президента от инспекция. Разследването обаче би трябвало да бъде спряно, до момента в който не изтече мандатът му.

" Ако трансформират Конституцията, че чиновниците на президентството имат имунитет или постройката има имунитет, естествено, тогава няма да организираме никакви дейности. До тогава ще действаме по идентичен метод – както в Министерство на околната среда и водите ", изясни Гешев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР