Единственият ми разговор беше ден преди решението, във вторник, с

...
Единственият ми разговор беше ден преди решението, във вторник, с
Коментари Харесай

Моралният победител от изборите в Пловдив с пълно доверие към новия кмет на града

" Единственият ми диалог беше ден преди решението, във вторник, с новоизбрания кмет Здравко Димитров. За мен е по-важно от тук нататък какво ще се случва в Пловдив. " Това изясни претендентът за кмет на Пловдив Дани Каназирева, която (изненадващо) беше назначена на поста регионален шеф на Пловдив на 6 ноември.
Каназирева добави, че Димитров е направил " поръчка за друго ръководство на разговор и почитание, такава беше акцията. Още на първата си конференция той съобщи, че в действителност желае най-сетне да има успокоение в града и разговор сред обособените политически групи и най-сетне да работим за града си. Ние бяхме съпротива през всичките тези 8 годни на един циничен модел, който съществуваше и смятам че е обратно в предишното. Това, което беседваме беше само и единствено за града. "
Каназирева сподели още, че с избора на Димитров напрежението в Пловдив е спаднало, а поръчките за ново ръководство са факт. 
Помолена от bTV да опише какво тъкмо са си говорили на срещата с Димитров Каназирева отговори: " Няма по какъв начин да изтъквам всяка една дума - беше декларирано, че  е време да работим за града си, да няма напрежение, че имам съответната подготовка, обучение, пълномощия и ще съм подобаваща за този пост, изрично това беше. Това са неговите причини - да няма напрежение и да се построи един нов модел на ръководство, в който област и град да дърпат града напред. "
Помолена да разяснява свое изявление преди години, че листите за общински съветници в Пловдив са редени от някогашния кмет Иван Тотев Каназирева съобщи, че не може да разяснява дали те са подвластни или не и не желае да се бърка в тези вътрешно партийни въпроси.
Позицията на " Демократична България "
Междувременно излезе позиция за случилото се на " Демократична България " в Пловдив. В нея се споделя, че е неприемливо подобен виновен пост да се дава в ръцете на политик с такава политическа история зад тила си. В текста се отбелязва, че нейното предопределение, решено на съвещание на Министерски съвет през вчерашния ден, не попада като предложение в оповестения на уеб страницата на държавното управление дневен ред.
От " Демократична България " декларират, че това решение е следващата заигравка с нервите и прага на толерантност на жителите и е сравнимо с назначението на Делян Пеевски за началник на ДАНС. Припомня се и напълно прясната история от манипулирането на екзитполовете, която сложи Дани Каназирева на второ място след първия тур, до момента в който не бяха преброени бюлетините и се оказа, че надалеч не е събрала толкоз гласове, че да отиде на балотаж.
Каназирева дефинира позицията като " ужасно несериозна " и добави, че ѝ е жалост за сходни мнения, защото ДСБ са издигнали Здравко Димитров на предишните избори. 
" Десните постоянно са били в ръководството на Пловдив и покорно подкрепяха всяко едно решение на Иван Тотев. Много е елементарно, когато направиш една нова коалиция. Пожелавам триумф. Никога не съм правила персонални нападки постоянно съм спазвала почитание към всички сътрудници. Много е къса паметта и нечестни методите за да се завоюва поддръжката на пловдивчани. Винаги съм подкрепяла десните партии, само че там казусът е с прекомерно огромното его и в никакъв случай с предпоставката да правят отстъпка, с цел да се случи нещо положително. Не може единствено да коментираш без да предлагаш съответните решения. Всички тези партии, които ме подлагат на критика, са взели участие освен в ръководството на Пловдив, само че и на България и имат да изкупват ужасно доста грехове. Винаги съм била поредна и имам уважението на пловдичани. Каквото мога да направя за града си ще го направя и няма да се трансформира в своите правила, което доста пъти ме е предписание неуместна. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР