Единственият международен турнир по тенис за мъже в България за

...
Единственият международен турнир по тенис за мъже в България за
Коментари Харесай

Санта Марина е домакин на единствения международен тенис турнир у нас

Единственият интернационален шампионат по тенис за мъже в България за годината, включен в календара на Международната федерация по тенис (ITF), ще се организира през идващите дни на тенис център " Санта Марина " в Созопол.

" Санта Марина къп ", който е с награден фонд 15а000 $, стартира с квалификациите в събота и ще приключи с финала на сингъл другата неделя - 20 май.

Почти всички най-хубави български тенисисти като се изключи националите за Купа " Дейвис " ще вземат присъединяване в шампионата. Директно в главната скица с помощта на класирането си в международната класация влизат Александър Лазаров и Габриел Донев, " уайлд карти " ще получат Александър Донски и Венци Иванов. В квалификациите са още Мартин Димитров, Тихомир Грозданов, Златан Палазов, Пламен Милушев и доста от младите ни перспективни тенисисти.

На шампионата в Санта Марина ще вземат присъединяване също състезаващите се за Германия Милен Янакиев и за Съединени американски щати Васил Кирков. Поставен под номер 1 в главната скица ще бъде Едан Лешем (Израел), следват националът на Монако за Купа " Дейвис " Лукас Катарина, руснаците Ян Сабанин и Александър Игошин и други.

Надпреварата се организира според обичайните правила на ITF. В главните схеми вземат участие 32 тенисисти поединично и 16 двойки, квалификациите са за до 64 състезатели. Главен арбитър е Веселина Донева. Шампионът ще завоюва към 1900 евро от наградния фонд и 18 точки за международната класация, на финалиста се поставят надлежно към 1100 евро и 10 точки и така нататък

" Санта Марина къп " се провежда от домакините от ваканционно населено място " Санта Марина " и " FPI Hotels& Resorts " в партньорство с Община Созопол и Българска федерация по тенис. Това е следващото съревнование от богатия календар на центъра, който включва още два шампионата от календара на ITF Ц за юноши и девойки до 18 години през септември и за дами с награден фонд също 15а000 $ през октомври - както и доста държавни, детски, любителски и така нататък надпревари.

Едноименният тенис център в китното и зелено ваканционно населено място " Санта Марина " в Созопол разполага с 8 " Грийн сет " корта (ITF сертифицирана акрилна настилка) с фантастична панорама към морето. В последните години в тенис курорта са извършени над 30 влиятелни национални и интернационалните надпревари, над 500 състезатели от повече от 50 страни са взели присъединяване в шампионатите в Созопол.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР