Единственият кандидат за главен прокурор Иван Гешев отправи недвусмислена закана

...
Единственият кандидат за главен прокурор Иван Гешев отправи недвусмислена закана
Коментари Харесай

Прокурор Гешев заплаши да отвърне на критиците с всички средства

Единственият претендент за основен прокурор Иван Гешев насочи недвусмислена закана към сериозно настроените към него медии. В понеделник той разгласи, че ще отвърне с всички разрешени средства на " старанието " да бъдат " демонизирани " обособени магистрати, които са взели участие в подписките в негова поддръжка.

Позицията на Иван Гешев е публикувана от пресцентъра на прокуратурата. Той категорично изяснява, че тя показва визията на цялото настоящо управление на държавното обвиняване, в това число и началника му Сотир Цацаров.

Заплахата на Гешев е поради един абзац от коментарен текст в седмичника " Капитал ", оповестен предходната седмица. В него се отбелязва, че измежду подкрепящите Гешев е и спецпрокурорът Силвия Соколова. През 2013 година прокурор Стойчева беше очевидец в дисциплинарното произвеждане против починалия член на Висшия правосъден съвет (ВСС) и заместител на Борис Велчев Камен Ситнилски.

Камен Ситнилски бе махнат от предходния Висш съдебен съвет след наказателна акция на болшинството, подкрепящо вижданията на Сотир Цацаров. Прокурор Ситнилски бе умишлен за корист с власт по отношение на редови прокурори, с цел да го изберат за член на Висш съдебен съвет.

Като очевидец по случая Силвия Стойчева споделя, че откогато е прокурор, не знае някой да не е извършил устни инструкции или молба на началника си. Това дава известно пояснение и за поддръжката на цели прокурорски колективи за Гешев през последните дни, написа " Капитал ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР