Единственият кандидат за главен прокурор Иван Гешев има остър и

...
Единственият кандидат за главен прокурор Иван Гешев има остър и
Коментари Харесай

Острият ум на Иван Гешев впечатли силно бившия шеф на Сметната палата

Единственият претендент за основен прокурор Иван Гешев има изострен и изчерпателен разум, огромен опит като прокурор, вярна идея за развиването на държавното обвиняване и е бил откровено засегнат от кражбата в Корпоративна комерсиална банка (КТБ). Това са усещанията на някогашния началник на Сметната палата проф. Валери Димитров, който във вторник подреди името си в списъчния състав на многочислените покровители на Гешев.

В момента професорът управлява катедрата по " Публичноправни науки " в УНСС и по-важно – той е член Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

В прочувствена позиция проф. Димитров хвали качествата на прокурора и остро подлага на критика бранителите на Цветан Василев, въпреки самият банкер да не е упоменат по име, а единствено като главния акционер в банката. Според Димитров създателите на тезата, че КТБ е банкрутирала не поради дейностите на Василев, а вследствие " корпоративно рейдърство ", имат " маймунска логичност ".

Досега мнения в отбрана на Гешев пишеха прокурори, служители на реда и сътрудници на ДАНС. Всички те бяха обединени под шапката на институциите, в които работят, до момента в който мнението на проф. Димитров е в жанр " откровено и персонално ".

Лични усещания
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР