Единственият кандидат за главен прокурор Иван Гешев гледа положително по

...
Единственият кандидат за главен прокурор Иван Гешев гледа положително по
Коментари Харесай

БХК: Иван Гешев е склонен да има по-голям съдебен контрол върху някои прокурорски актове

Единственият претендент за основен прокурор Иван Гешев гледа позитивно по въпроса да има по-голям правосъден надзор върху актовете на държавното обвиняване. Това написа Българският хелзинкски комитет (БХК), който разгласява отговори на Гешев на 10 въпроса на неправителствената организация.
Става въпрос за визията на Иван Гешев по тематиката с актовете на прокуратурата на стадия на предварителната инспекция, когато прокуратурата събира в допълнение данни, с цел да реши дали да образува досъдебно произвеждане.
Освен това, БХК показва, че Иван Гешев счита, че законът планува процедура по желание на основен прокурор, а не за назначение, и пази приемането на редица мнения в негова поддръжка от професионални колективи на прокурори в цялата страна, следователи, както и институции на изпълнителната власт — ДАНС и регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи. Кандидатът за основен прокурор счита и, че мненията отразяват желанието на обществото за повече ангажираност на професионалната общественост в избора.
Какво е дал отговор Иван Гешев в цялостни детайлности – можете да научите в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР