Единственият чернокож депутат в Германия заяви, че тази седмица е

...
Единственият чернокож депутат в Германия заяви, че тази седмица е
Коментари Харесай

Заплашиха със смърт единствения чернокож депутат в Германия

Единственият негър народен представител в Германия съобщи, че тази седмица е получил смъртни закани от десни екстремисти дни, откакто разкрил дупки, евентуално направени от стрелящ с пелети револвер, в прозореца на кабинета си.
Карамба Диаби, народен представител от лявоцентристката Социалдемократическа партия (СДП), съобщи пред немските медии, че е получил анонимната опасност по имейл, който съгласно известията е подписан с думите "Зиг Хайл " и "Хайл Хитлер ".
"Аз одобрявам опасността доста съществено и неотложно уведомих полицията ", сподели Диаби пред организация ДПА.
Разследването по случая към този момент е почнало и са подхванати ограничения по отбраната му.
Заплахата идва единствено няколко дни, откакто Диаби пусна в Туитър фотография на три дупки в прозореца на кабинета си, за които следователите считат, че са направени от пластмасови пелети, изстреляни от еърсофт револвер. Регионалният вестник „ Мителдойче Цайтунг “ заяви, че те също са получили копие на заплашителния имейл.
Вестникът оповестява, че опасността е подписана от група, наричаща себе си "оркестър на държавния прелом " и прави връзка с убийството на консервативния политик Валтер Любке. Той беше убит в дома му предишния юни. Основният обвинен в убийството е неонацист на име Щефан Ернст.
58-годишният Диаби е родом от Сенегал, само че в края на 80-те се реалокира в някогашната комунистическа Източна Германия, с цел да учи химия.
В изявление през 2017 година за Агенция Франс Прес той напомни, че е претърпял расизъм както преди, по този начин и след рухването на Берлинската стена и немското обединяване през 1989-90 година, откакто през 1991 година го пребили неонацисти.
Избран през 2013 година, той съставлява изборен регион в източната провинция Саксония-Анхалт, район, където крайнодясната партия Aлтернатива за Германия се радва на необятна поддръжка.
Заплахите против Диаби идват на фона на възходяща вълна на настъпателност към политиците в Германия.
Миналата година полицията записва 1 241 политически стимулирани закононарушения против определени чиновници без значение от партийната им принадлежност. Трима кметове подадоха оставка през последните месеци след закани за гибел и набези над колите им.
Друг кмет влезе в новините през последните дни, откакто подаде документи за позволение за носене на оръжие за самоотбрана.
Политици от консервативния ХДС и Зелените също получиха смъртни закани от десни екстремисти през последните месеци.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР