Единственият бипланов на Балканския полуостров работи в София. Той се

...
Единственият бипланов на Балканския полуостров работи в София. Той се
Коментари Харесай

В УМБАЛ Св. Иван Рилски заработи единственият на Балканите бипланов ангиограф

Единственият бипланов на Балканския полуостров работи в София. Той се намира в, съобщи кореспондент на БГНЕС. На откриването му участва министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов и шефът на СРЗИ доктор Данчо Пенчев.
„ В целия свят има такива 250, в Европейски Съюз са 80, в България е единствен и на Балканския полуостров “, изясни министърът и изрази удовлетворение от това, че лечебните заведения непрекъснато се обновяват с инсталация.
Проф. Костадинов уточни, че с този уред могат да се лекуват всички пациенти, които имат.
„ Благодарение на него в България могат да получат помощ повече от 500 пациента, защото годишно в страната ни с такива болести са към 650 пациента, без инсултите. Жт тези 650 пациента 150 умират незабавно, сега, в който получат подобен вид затруднение на главното си заболяване. Останалите могат да бъдат избавени, в случай че бъдат закарани до подобен център “, разяснява той и даде предложение в лечебното заведение да се сътвори център за образование на експерти от другата страна, с цел да може да бъдат направени такива центрове и в страната.
Здравният министър даде обещание да поддържа екипа на доцент Станимир Сираков в закупуването на фантоми, на които да се образоват бъдещите експерти.
От своя страна доцентът сподели, че от 2 години се пробват да акредитират центъра към Европейския ръб по невроинтервенция, с цел да може дипломата на всеки експерт да се признава на всички места в Европа и увери, че все още имат фрагментите за образование, пациенти и инсталация, само че им липсват фантомите за образование, с цел да завършат процеса и посочи, че би трябвало да се построи и център за образование.
 Осигуряват медицински произведения за лекуване на мозъчно-съдови болести със средства от бюджета Осигуряват медицински произведения за лекуване на мозъчно-съдови болести със средства от бюджета
Министерският съвет утвърди промени в постановлението за осъществяване на държавния бюджет за 2016 година. С него се основава опция съ...
Той добави още, че новата облага е финален вик на техническото развиване в сферата им и добави, че с съществуването на новия уред България към този момент може да се съпостави с всеки един от международните европейски центрове, които се занимават с подобен тип болести.
„ Най-голямото преимущество на този ангиограф, че има редукция на лъчевото натоварване както за пациента, по този начин и за личния състав в най-малко 75% по отношение на остарелия ни уред. Да не приказваме за качеството на облиците, които получаваме “, разяснява още той и акцентира, че и до момента, в над 80% от случаите съумяват да върнат пациентите към естественото всекидневие.
Директорът на „ Св. Иван Рилски “ доктор Антон Петков съобщи, че новата инсталация е закупена напълно със средства на министерството и благодари за направената инвестиция в лечебното заведение.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР