Единственият български видеоклип, който участва в Международния конкурс "Danube Art

...
Единственият български видеоклип, който участва в Международния конкурс "Danube Art
Коментари Харесай

Видеоклип на видински ученици участва в международен конкурс за река Дунав

Единственият български видеоклип, който взе участие в Международния конкурс "Danube Art Master 2019 ", е сниман от екип видински възпитаници на ПГ "Проф. доктор Асен Златаров ".Светослав, Памела, Анелия, Симона и Гергана, както и Йоан /зад камерата/, вземат решение да приказват на български език в самото видео, само че с цел да стане разбираемо, са сложили надписи на британски език.
"От 7, 8 години получаваме информация за събитието. Както всяка година състезанието се провежда от Глобално партньорство за водите - Централна и Източна Европа и Международната комисия за отбрана на река Дунав (ICPDR). Категорията, в които участвахме, бе видеоклип, стеснен до 1 минута, без да има условие за професионално снимане. Тежестта в екипа се разпредели по равно, авансово си бяха създали сюжети. Бяха подготвени още в средата на юни, само че заради високите води на реката, не можеха да слязат до там. В началото на юли равнището спадна, съумяха да слязат и благодарение на Йоан снимаха клипа. Информацията за състезанието я получихме от локалното посланичество на въпросните институции и на Весела Комаревска от Басейнова дирекция "Дунавски регион "-Плевен. В другата категория - за фотоси, взе участие Красимир Рангелов с две фотоси, които са класирани на 2-ро и 3-то място. За екипа на класирания преди всичко видеоклип е планувана награда- пътешестване до Будапеща. Част от екипа е и сътрудника Десислава Цокова ", сподели Ели Цветанова, старши преподавател, която взе участие в плана като съветник на учениците.
Заснемането на видеото не е минало като по вода. Йоан Райчев, снимал видеоклипа, споделя за проблемите, с които са се сблъскали младите учени.
"По време на клипа станаха някои фалове. Синият балон се възпламени, само че успяхме да го изгасим. Светослав редактира видеото, обработи го, озвучаван е настрана, тъй като микрофона беше слаб и настрана е озвучаван за по-добро качество. Светли има мисъл за тези неща, аз главно снимах видеото. Надявам се да спечелим състезанието. "
Целта на конкурска е да се насърчат младежите да гледат по-отблизо на локалната река, да обмислят какво значи околната среда за тях и да основат истински творби на изкуството, в чест на празника на река Дунав – 29-ти юни.
Подкрепете екипа - Светослав, Памела, Анелия, Симона и Гергана, както и Йоан /зад камерата/ тук !
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР