Единственият български ски бегач с квота за зимните олимпийски игри

...
Единственият български ски бегач с квота за зимните олимпийски игри
Коментари Харесай

Наш олимпиец не замина за Пекин 2022 заради COVID

Единственият български ски бегач с квота за зимните олимпийски игри в Пекин (4-20 февруари) - Симеон Деянов, не отпътува довечера за Китай поради COVID-19. 27-годишният играч на ски клуб " Узана " е дал позитивен резултат на наложителния преди тръгване тест и ще би трябвало да остане под карантина в идващите 10 дни.

Това значи, че той ще пропусне първия си старт на игрите - скиатлона (15 км типичен + 15 км свободен стил), който ще е на 6 февруари. Останалите две надпревари, на които българинът има право да взе участие са спринтът на 8 февруари и 15 км типичен жанр на 11-и. 

Дали ще започва най-малко в тях обаче ще зависи от теста, който ще даде след 10 дни - на 7 февруари, заяви генералният секретар на БОК Белчо Горанов. Дори и да успее да замине на 7-и обаче, отново не е напълно несъмнено присъединяване на Деянов в спринта, който е на идващия ден, тъй като, поради часовата разлика сред България и Китай, може да не дойде в точния момент за потвърждаването на поръчката.

За Симеон Деянов игрите в Пекин 2022 би трябвало да са първи в неговата кариера. Скиорът живее и тренира в шведския зимен център Остерсунд, само че преди олимпиадата организира последната част от подготовката си на високопланинската база в Белмекен.

В Пекин българските спортисти ще бъдат едвам 16, което е най-малкият брой наши олимпийци от 38 години - от игрите в Сараево`88, когато още веднъж имахме 16 представители.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР