Единственият българин във Формула 3 - Никола Цолов, набира средства

...
Единственият българин във Формула 3 - Никола Цолов, набира средства
Коментари Харесай

Да помогнем на Никола Цолов - единствения българин във Формула 3, който мечтае за Формула 1

Единственият българин във Формула 3 - Никола Цолов, набира средства в благотворителна акция, с цел да може да продължи да жъне триумфи в моторните спортове.

Как се става първенец наедно с всички по света, 17-годишният играч описа пред Станчо Станчев.

„ Понякога ти се желае да имаш по-нормален живот, да вървиш на учебно заведение, да се виждаш с другари, само че аз съм избрал този път, в който от време на време си супер обществен, от време на време си изолиран от хората. Така че е доста динамично, имаш студено и топло “, споделя Никола Цолов.

7-годишният Дарин в е единственият български играч във Англия

Той е третият най-млад играч във Формула 3 - единствен за България. Преди да навърши пълноправие, към този момент има завоювани трофеи, както и поддръжката на мениджърската компания на легендата в мотоспортовете Фернандо Алонсо. Днес Никола живее в Испания и се прибира у нас по празници или специфични мотиви.

В края на предходната година, когато печели шампионата на Формула 4, Никола стартира още по-силно да има вяра, че може да стане част от Формула 1.

„ Особено като ми споделиха, че ще скоча до Формула 3. Сега към този момент сме дружно с Формула 1 - в идентични уикенди, и това беше огромна стъпка за мен “, споделя младежът.

Срещаме се с Никола Цолов в деня на неговия 17-и рожден ден на образователна картинг писта в София - първото трасе, на което тренира, мястото, от което стартира всичко.

15-годишното момче е вярата на България да имамe първи български водач във Формула 1

„ Да се връщам тук - постоянно ме връща доста първоначално, когато започнах. Обичам да пристигам, да карам понякога с другари. Почти всеки ден, когато съм в България, съм на пистата. Това е необикновено възприятие за мен “, споделя той.

Никола е на 9 години, когато се влюбва във високите скорости. Човекът, който го води на пистата, е неговият татко, който мечтае за триумфи в света на високите скорости, само че не получава късмет да се развива. Именно затова той и цялото му семейство предизвикват сина си Никола да реализира триумфи на пистата.

„ Баща ми ми споделяше, че в случай че се оправям добре в учебно заведение, ще пристигам на картинг. И аз обичах да карам картинг и това ме мотивираше да изкарвам положителни оценки. Това ми стана като всекидневие и почти по този начин се възпламених “, споделя състезателят.

От първото си качване на пистата до момента, Никола извървява огромен път и с цел да продължи по него, има потребност от поддръжка. Най-малко 600 000 евро на година са нужни за един играч във Формула 3, с цел да може да взе участие в надпревари, да поддържа автомобила си, да покрива всички условия на уредниците. Днес той мечтае за още по-високи върхове.

„ Най-важното нещо за мен в живота ми е да реализира фантазията ми, която е да стигна до Формула 1. Бих си поискал на следващия ден да карам Формула 1, само че сега всичко това е като обучение, до момента в който стигна до там “, разяснява Никола.

„ Всеки ден на пистата коства доста, само че по тази причина неотдавна отворихме акция, в която всеки може да ме поддържа със сума, която той желае, която е допустима за него. В момента даже не е до подготовка. В момента е да се заплати самия сезон на тима, с цел да мога изобщо да се състезавам. Всичко се вкарва в надпреварите и в това да мога аз да се състезавам следващата година, да се показва добре и да не преставам да диря постигането на фантазията си “, добавя той.

Всеки, който желае да поддържа единствения българин, участник във Формула 3, може да го направи ТУК посредством платформата за дарения.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР