Единственият българин в тенис елита Григор Димитров започна стегнато и

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров започна стегнато и
Коментари Харесай

Фокина лиши Григор Димитров от финал в Монте Карло

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров стартира плътно и мудно, а след това бе напът да направи нов възвишен поврат на “Мастърс”-а в Монте Карло, само че не устоя и бе победен с 4:6, 7:6(2), 3:6 от Алехандро Давидович Фокина.

Така, за жалост, Гришо загуби втория си полуфинал в Княжеството след 2018-а, макар че имаше всички шансове да материализира подема си в края на втория и началото на третия сет. Решителен се оказа маратонският сервис-гейм на Фокина, когато българинът имаше задатък с пробив и още четири благоприятни условия за брейк, само че с доста борбеност и огромна доза шанс испанецът оцеля.

Като цяло първият сервис на Димитров бе доста под нормалното му равнище и броят на непредизвиканите неточности изключително в първия сет и до заключителната част на втория накланяха везните в интерес на противника. Въпреки това обаче Григор имаше самодейността, която очевидно загуби във въпросния трети гейм на финалния сет, а Фокина си възвърна самочувствието.

Все отново, Григор напуща Монте Карло в посока Барселона за шампионата идната седмица с доста позитиви от чудесното си изцяло показване. За осми път в кариерата си той игра полуфинал на “Мастърс” - другите му такива класирания са в Рим и Торонто през 2014-а, в Синсинати през 2016-а и 2017-а (когато печели и титлата), в Монте Карло и Париж през 2018-а и в Индиън Уелс предходната година. Като цяло в последните шест сезона Димитров непроменяемо записва най-малко едно присъединяване в полуфинал на " Мастърс ", в случай че изключим белязаната от ковид 2020-а.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР