Единственият българин в тенис елита Григор Димитров ще започне участието

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров ще започне участието
Коментари Харесай

Григор Димитров излиза на корта в Лос Кабос рано сутринта в сряда

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров ще стартира присъединяване си на шампионата от сериите АТР 250 в Лос Кабос рано сутринта в сряда. Срещата му със Стийв Джонсън е втора в програмата на централния корт, където екшънът започва в 03:00 часа наше време.

.@GrigorDimitrov reunites with Mexican fans

See you tomorrow, Grigooooor! #ATC2019 #LiveItLoveIt

https://t.co/qtHMOUYe6x pic.twitter.com/pxdXizNBYy
— Abierto de Tenis Mifel (@AbiertoLosCabos) July 30, 2019
Това значи, че Григор ще излезе пред почитателите към 04:30-05:00. Преди него би трябвало да приключат конфликта си Кристиан Гарин и Хуан Игнасио Лондеро.

What a view. #ATC2019 #LiveItLoveIt@ATPTour_ES@ATP_Tour pic.twitter.com/513Bsyf76Z
— Abierto de Tenis Mifel (@AbiertoLosCabos) July 29, 2019
Димитров и Джонсън са добре познати един на различен, тъй като са играли цели шест пъти до момента. Българинът води с 4:2 победи, три от които на твърди кортове - в Синсинати и Пекин през 2016-а и в Бризбън през 2017-а, където след това Григор завоюва трофея. Това е и последният им конфликт, а любопитното е, че точно Джонсън е най-честият съперник на Димитров на “Уимбълдън” - двамата са се срещали на “свещената трева” през 2015-а и 2016-а, а също толкоз пъти там българинът е играл с Маркос Багдатис (2012 и 2017).

#ATC2019 draw is out! @ATP_Tour @ATPTour_ES pic.twitter.com/SAnYBm2ayh
— Abierto de Tenis Mifel (@AbiertoLosCabos) July 27, 2019
Ако преодолее Джонсън, във втория кръг Григор ще се изправи против втория подложен в главната скица Гуидо Пея. Аржентинецът блесна през сезона на клей с 21 победи (колкото Рафаел Надал), а и направи много сполучлива акция на “Уимбълдън”, където стигна четвъртфиналите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР