Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се нареди до

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се нареди до
Коментари Харесай

Григор Димитров се нареди до легендата Джими Конърс

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се подреди до легендата Джими Конър след паметната петсетова победа над Роджър Федерер на четвъртфиналите в US Open.

Тъй като стартира шампионата като 78-ми в международната класация, Гришо първо бе единственият непоставен на четвъртфиналите, а в този момент към този момент реализира нещо невиждано от 1991 година насам.

Тогава за последно тенисист с подобен невисок ранкинг стига до предпоследната фаза в Ню Йорк, а Григор точно от този момент е индивидът с най-ниско класиране на този стадий в US Open. През 91-ва 39-годишният Джими Конър е под номер 174 в света, само че получава “уайлд кард” от уредниците и реализира един от най-забележителните и приказни рейдове в спорта.

Конърс отстрани поредно Патрик Макенроу (след поврат от 0:2 сета), Михиел Схаперс, Карел Новачек, Аарон Крикстайн и Паул Хаархуис, като е спрян от Джим Къриър, който пък на финала губи от Стефан Едберг.

Тук става въпрос за чиста статистика, тъй като даже на 39-години Конърс не е бил “случаен” тенисист и не е бил представян като “световния номер 174”. Друг любопитен индикатор е, че за първи път от 2008 тенисист с толкоз невисок ранкинг като Григор е на полуфинал в който и да е от шампионатите от “Шлема” - тогава 94-ият Райнер Шютлер играе полуфинал на “Уимбълдън”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР