Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Григор Димитров - Рафаел Надал

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя против Рафаел Надал в полуфинален конфликт от шампионата в Акапулко (АТР 500). Срещата ще стартира в 06:00 часа наше време и ще бъде излъчена онлайн по " Макс спорт 1 ".

Nadal vs Dimitrov on a hard court = fun

Ahead of their Acapulco match, enjoy their last two hard-court meetings in China in 2017...
— Tennis TV (@TennisTV) February 28, 2020 Както е известно, Григор първо се саморазправи с изпадналия в рецесия Дамир Джумхур без непотребен разход на старания и без ненужни драми в първия кръг. След това пристигна (не)очаквано трогателен трисетов конфликт с Адриан Манарино, в който топ ракетата ни можеше да завоюва относително рутинно в два сета, само че вместо това се въвлече в задълбочено състезание на корта.

They are spirit animals tonight @RafaelNadal gives @GrigorDimitrov some love in Acapulco. #AMT2020 pic.twitter.com/J7SVru0Xgi
— Tennis TV (@TennisTV) February 27, 2020
Гришо избави два мачбола и пречупи съперника си в съдбоносен тайбрек в третата част. После пристигна прекратяването на поредицата от пет провали против положителния му другар Стан Вавринка, който този път направи прекомерно доста непредизвикани неточности, а Димитров предложи изчистена и стратегически съвършено изпапана игра, в композиция с ретура на годината.

Perfection achieved @GrigorDimitrov with one of the best backhand return winners you will ever see. #AMT2020 pic.twitter.com/F8Qyao2bnb
— Tennis TV (@TennisTV) February 28, 2020 Григор и Надал ще играят за 14-и път между тях, като единствената победа на българина е в Шанхай през 2016-а, само че постоянно на твърди кортове той печели най-малко един сет против Матадора. За разлика от него, великият испанец към този момент нямаше съществени проби в Акапулко и съкруши Пабло Андухар, Миомир Кецманович и Сон У-Квон.

Надал е за четвърти път полуфиналист в Акапулко, където има две трофеи, само че те са извоювани на клей корт през 2013-а и 2005-a. Предишните му мачове в предпоследната фаза от шампионата не бяха проблематични - победи над Мариано Пуерта (2005), Николас Алмагро (2013) и Марин Чилич (2017).

Димитров играе полуфинал за първи път през 2020 година и за първи път реализира три следващи победи в сегашния сезон. И двамата тенисисти наподобяват в задоволително положително положение, с цел да предложат хубав дуел за феновете, а конфликтът им е край преди финала в същинския смисъл на думата, тъй като в другият полуфинален мач се изправят американците Тейлър Фриц и Джон Иснър.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР