Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Григор Димитров - Томи Пол

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя против 22-годишния американски гений Томи Пол във втория кръг на Australian Open. Срещата е трета на втория по величина корт „ Маргарет Корт Арина “ в Мелбърн и се чака да стартира към 05:00 часа в сряда заран. Преди това би трябвало да приключат женските дуели Наоми Осака – Сайсай Жън и Каролин Вожняцки – Даяна Ястремска.

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК!

Това е първи дуел сред 18-ия подложен Гришо и 80-ия в международната класация Пол. Както е известно, Димитров пречупи в четири сета Хуан Игнасио Лондеро в първи кръг, като имаше усложнения с тайминга в първата част, само че по-късно наложи тотално предимство и даже „ върза геврек “ на съперника си. Томи Пол пък реализира първия си триумф в шампионат от „ Големия шлем “ също в четири сета против опитния аржентинец Леонардо Майер.

 Кой е идващият съперник на Григор - Томи Пол?

Победителят от този дуел в трети кръг ще играе с някого всред Яник Синер и Мартон Фучович, а другояче лидер в четвъртината е поставеният под номер 3 Роджър Федерер, който към 11:30 часа в сряда би трябвало да излезе против Филип Краинович.

Григор Димитров има да пази 180 точки от предходната година, когато отпадна на осминафиналите против имащия рожден ден Франсис Тиафо в четири сета. В Мелбърн е най-успешният шампионат от „ Големия шлем “ за българската топ ракета, като той игра незабравим полуфинал през 2017-а против Рафаел Надал и има още две класирания на четвъртфиналите – през 2014-а още веднъж с Матадора и през 2017-а с Кайл Едмънд.
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР