Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя срещу
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Григор Димитров - Роджър Федерер

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров се изправя против носителя на 20 трофеи от " Големия шлем " Роджър Федерер в най-дългоочаквания четвъртфинален конфликт на US Open. Срещата ще стартира не преди 03:30 часа българско време, като преди нея би трябвало да приключат Серина Уилямс и Цян Ван, които стартираха в 02:15.

No. 8 Serena Williams vs. No. 18 Qiang Wang

No. 3 Roger Federer vs. Grigor Dimitrov

The stars are out at Tuesday's #USOpen night session. Keep it here for highlights and top commentary from the quarterfinals. https://t.co/SpDnYLe8b4
— Twitter Moments UK & Ireland (@UKMoments) September 3, 2019 Това е първо класиране измежду най-хубавите 8 в последния шампионат от " Шлема " за Гришо, както и негов общо пети четвъртфинал в най-престижните събития в тениса. Двубоят е осми сред него и Маестрото, като всичките предходни седем отидоха на сметката на великия швейцарец, само че пък в двата случая, когато Димитров завоюва сет, го направи на открити твърди кортове, както е в Ню Йорк в този момент.

Roger Federer & Grigor Dimitrov are set for a quarter-final showdown tonight at the #USOpen...

Who wins? pic.twitter.com/bXRkxT1WJD
— Virgin Bet (@VirginBet) September 3, 2019 Григор Димитров е единственият непоставен на четвъртфиналите в US Open и без значение от изхода на днешния двубой, ще се завърне в топ 44 на международната класация. Той сега е 42-ри, изкачвайки се с 36 места след извоюваните 350 точки от шампионата, като си е подсигурил половин милион $ от наградния фонд.

Style icons

Federer and Dimitrov ready to dazzle in NYC...@rogerfederer @GrigorDimitrov #USOpen pic.twitter.com/UMgODEMxaI
— Tennis TV (@TennisTV) September 3, 2019 Федерер не се е класирал на полуфинал в Голямата ябълка от 2015 година, като през 2016-а пропусна шампионата заради травма, през 2017-а загуби на четвъртфиналите от Хуан Мартин дел Потро, а предишният сезон бе спрян изненадващо на тази фаза от Джон Милман.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР