Единственият българин в тенис елита Григор Димитров приключи сезон 2022

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров приключи сезон 2022
Коментари Харесай

Равносметката на Григор Димитров за сезон 2022

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров завърши сезон 2022 със мощен свършек на шампионатите във Виена и Париж, само че и известна доза мъка от някои пропуснати благоприятни условия за по-добри резултати (най-вече в шампионатите от “Големия шлем ”).

Гришо записа 26 победи в 48 мача през акцията си, като във Виена постави завършек на отрицателна поредност от към пет месеца без поредни извоювани дуели в един шампионат.

Най-добрият ни тенисист доближи до три полуфинала през сезона във всяка една от категориите на АТР - в Мелбърн, в Монте Карло и във Виена. 

След сполучливия за него “Мастърс ” на клей Димитров имаше нещастието да бъде отстранен от Стефанос Циципас на идващите три шампионата на алено в Барселона, Мадрид и Рим. 

За страдание, травмите не го подминаха и този сезон - с изключение на отказването в първи кръг на “Уимбълдън ” против Стив Джонсън, той трябваше ненадейно да приключи срещата си и с Доминик Тийм в Уинстън-Сейлъм - и в двата случая след безапелационна преднина в резултата.

За първи път от 2013 година Григор не съумя да преодолее третия кръг на нито един от шампионатите от “Големия шлем ”. 

Срещу Каспер Рууд в Монте Карло и против Андрей Рубльов във Виена пък топ ракетата ни реализира победи над противници от топ 10 и усили сметката си на 30 такива триумфа в кариерата.

Все отново, самопризнание за постоянството му при експертите е фактът, че за десета поредна година Димитров приключва сезона в топ 30 на международната класация - 28-ми.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР