Единственият българин в тенис елита Григор Димитров изигра безупречен двубой

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров изигра безупречен двубой
Коментари Харесай

Мощен Гришо се справи и с бомбардировача Бублик

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров изигра безукорен дуел против доста рисковия бомардировач от сервис Александър Бублик (Каз, №33) и го обезврежда единствено за 71 минути с 6:3, 6:4.
Така топ ракетата ни се класира за четвъртия кръг на “Мастърс” шампионата в Индиън Уелс, а идващият му конкурент е със напълно същия профил като руснака с казахстански паспорт - американския бомбардировач Джон Иснър (№23), който отстрани със 7:5, 6:3 Диего Щварцман (Арж, №14).
Във втори следващ мач в “пустинята” на Калифорния Гришо показва висока класа и изцяло накара почитателите си да не помнят за неубедителните му представяния в Делрей Бийч и Акапулко предишния месец.
Освен солидния сервис, Димитров задейства още веднъж главното си оръжие - форхенда - и с него господства в разиграванията, а при потребност можеше да разчита и на бекхенда си. Българинът изцяло оправда статута си на втори подложен в главната скица и мина рутинно през рисковия Бублик, въпреки тази позиция да му бе предоставена служебно след недопускането на американска почва на Новак Джокович. Българинът не реализира нито 1 ас, до момента в който Бублик направи 9, само че Гришо не му даде нито една опция за пробив, до момента в който го проби 2 пъти от 4 опита.
Тази нощ в 2:00 часа бълг. време Гришо ще се изправи против Джон Иснър в борба за място на четвъртфиналите. Американецът победи трисетово с два тайбрека Димитров на “Мастърс”-а в зала в Париж през 2017-а, само че по-важното бе, когато топ ракетата ни го съкруши също с два тайбрека на полуфиналите в Синсинати същата година, с цел да победи след това с “Мастърс” купата. През 2015-а в Маями пък Иснър надви в първия конфликт сред двамата и води с 2:1 в дуелите им.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР