Единственият българин в тенис елита Григор Димитров даде обширно интервю

...
Единственият българин в тенис елита Григор Димитров даде обширно интервю
Коментари Харесай

Григор Димитров за дарението на Хасково, живота под карантина и мирогледа по време на пандемия

Единственият българин в тенис елита Григор Димитров даде обстойно изявление за предаването на по bTV " Шоуто на Николаос Цитаридис ", в което приказва за дарението си на хасковската болница (респираторни апарати), живота под карантина в Калифорния и мирогледа му на фона на пандемията от новия ковид.

" Добре съм, в Калифорния съм сега. В пустинята сме откогато разбрахме, че няма да се играе тенис много дълго време. Реших да не се прибирам в Европа и мисля, че е верният избор сега. Комуникирам с доста другари и всички се хващаме на бас кой ще има най-голямата брада.

Имам другари на двете крайности. Положението в Калифорния е в действителност много по-лежерно, не се усеща както в Европа или в Ню Йорк. Гледаме да се пазим, значима е хигиената, имам възприятието, че единствено си мия ръцете. Фокусирани сме сега, не можем освен това да създадем, можем единствено да стоим у дома.

Направих подаяние на хасковската болница, уповавам се скоро апаратите да дойдат. Надявам се допустимо най-бързо всичко това да премине.

В такива обстановки виждам какво значи тенисът за мен. Може би с всички е по този начин, само че единственото, което ме кара да не преставам, е, че ще има шампионати. Но по-важното е да съхраним себе си и да сме положителни. Не е елементарно, тъй като сме привикнали на различен метод на живот. В момента не виждам на себе си като тенисист, доста други неща ми минават през главата. Играя на корта съвсем през ден и подкрепям физическа форма, това е значимото сега.

В последните няколко дни си мисля, че желая да се запиша на някой онлайн курс, да вземем за пример бизнес курса на " Харвард ". В идните дни ще разуча повече и ще забележим дали е добра концепция.

Всеки един тенисист може единствено да поддържа другите. Питах Фабио по какъв начин е, тъй като той е в Италия, несъмнено. В " Инстаграм " се поддържаме, поддържаме си фамилията и другари, сплотяваме се още повече в такива моменти. Това е методът да преминем през тази обстановка, тъй като не знаем какъв брой още ще продължи карантината. Позитивизмът на всички е доста значим сега.

Родителите ми са добре. Всеки ден си приказваме за разнообразни неща. Такива моменти те карат да погледнеш на нещата по различен метод. Когато се възвърне естественият живот, сигурно може да се създадат някои неща по-различно.

Тенисът е микроскопично нещо в света сега. Говорихме с АТР супървайзърите, те имат доста разнообразни теории. Гадаем сега, само че имаме огромният разкош, че постоянно има последваща седмица, нищо че доста шампионати са анулирани. Трябва да се премине през тази обстановка и да почнем да градим отначало. Асоциацията и всички федерации, както и играчите, би трябвало да се съберем и да вземем генерално решение - има да мислим за точки, за обезщетения... Но тези неща не са значими сега, има доста по-важни неща.

Презапасил съм се с всевъзможни храни. Един път на две седмици вървим в супермаркета и си разрешавам да пазаря неща, които кардинално не хапвам всеки ден. От чипсове до плодове и сладоледи и по този начин нататък. В момента можем да се разхождаме, което е доста добре, тъй като на моето място има огромна повърхност. Играем баскетбол, разхождаме се в планината наоколо, имаме тенис корт, което е огромна привилегия. Гледаме да стоим надалеч от другите хора и постоянно съблюдаваме отдалеченост.

Правим разнообразни извършения, имаме много красиво и положително място, имаме място за бягане и всичко останало. Ставаме рано, виждам да имам същия темп всеки ден. Задължително чаша кафе, слушам се с роднините и продължаваме - извършения, бягане, тенис и гледаме да не прекаляваме с нищо. Разчупваме деня допустимо най-вече.

В Акапулко беше доста хубаво, постоянно ми е харесвало там. В Атланта след това с Рафаел (Надал) направихме доста прекрасен показателен мач. После покарах много коли, аз съм огромен почитател и най-малко това съумях да направя преди прекъсването на шампионатите. После чакахме да вземат решение за прекъсването на шампионатите.

Сърф съумях да карам единствено в Лос Анджелис, Малибу. Много одобрявам да си извозвам времето там, за жал в този момент не мога. Имам много другари там и предходната година бях там с една моя добра другарка - Стефани Гилмор, която е измежду най-хубавите сърфистки и реши да ме научи. Доста е мъчно, само че в случай че имаш физика, се получава. Доста се пада, обаче. Във всяко нещо има риск, аз обичам да съм на открито, изследовател на лятото, както споделяме в тениса. Сега не върша нещата, които желая, само че с времето ще мога от ден на ден.

В момента съм единствено аз и моят треньор, няма последователки, които да се грижат за мен. Ще се прибера в Европа незабавно след края на изключителното състояние, може би и в България. Искам да се събера с роднините и да прекараме просто време дружно. Може би 2 месеца ще съм в Щатите и виждам единствено да се прибера и да съм с обичаните си хора.

Едно обръщение към българите. Винаги ми е харесвало " съединението прави силата ". Трябва да сме сплотени най-много в такива обстановки. Когато спечелвам, постоянно съм усещал, че печели и България. Имаме огромно сърце и продължаваме напред, дано обичаме хората към нас - роднините - и да се поддържаме. Ние сме доста мощна нация ", сподели Григор Димитров в " Шоуто на Николаос Цитаридис ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР