Единственият българин в световния тенис елит Григор Димитров се изкачи

...
Единственият българин в световния тенис елит Григор Димитров се изкачи
Коментари Харесай

Григор Димитров се изкачи с три места в ранглистата на АТР

Единственият българин в международния тенис хайлайф Григор Димитров се изкачи с три места в ранглистата на АТР и ще започва новата седмица под №54.
 Григор ще образува тандем на двойки с Нишикори
През предходната седмица Григор Димитров игра на шампионата в Лос Кабос (Мексико), където стигна до втори кръг.

През новата седмица на българина му следва присъединяване в шампионата от сериите Мастърс в Монреал. Негов противник в първи кръг ще бъде Стан Вавринка. Мачът посред им е през днешния ден след 22 часа.

Ако преодолее швейцареца, във втори кръг Димитров ще излезе против руснака Карен Хачанов, който е подложен под №6 и в първи кръг почива. Димитров и Вавринка ще спорят на корта за 10-и път.

34-годишният швейцарец води с 5:4 в директните дуели и завоюва последните три от тях – през 2018 година на Уимбълдън и Ю Ес Оупън и тази година на Ролан Гарос. Водач в схемата в Монреал е Рафаел Надал, а №2 – Доминик Тийм.

В миналогодишното издание на Мастърса в Канада Григор стигна до 1/4 финалите, където отстъпи пред Кевин Андерсън.

В топ 10 има две огромни промени. 20-годишният грък Стефанос Циципас се изкачва на рекордната в кариерата си позиция №5. Александър Зверев отстъпи две места и към този момент е седми, а новият член на елитния клуб е Кевин Андерсън, който измести Фабио Фонини.

На върха остава Новак Джокович, следват от Рафаел Надал, Роджър Федерер и Доминик Тийм.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР