Единственият българин в професионалната сумо лига на Япония - Даниел

...
Единственият българин в професионалната сумо лига на Япония - Даниел
Коментари Харесай

Аоияма ще бъде понижен в ранг след 8-а загуба в Токио

Единственият българин в професионалната сумо лига на Япония - Даниел Иванов-Аоияма, ще приключи с негативен баланс на юлския шампионат за Купата на императора в Токио. Това стана несъмнено два дни преди края, откакто в 13-ия кръг от 15-дневната конкуренция в двореца " Рьогоку Кокугикан " нашият позволи 8-ата си загуба.

Състезаващият се с сан 4-ти маегашира Аоияма (5-8) през днешния ден беше повален на дохиото от комусуби Даиейшо (9-4). В предпоследния ден на следващия ден българинът ще се изправи против другия комусуби Окиноуми (8-5), който през днешния ден си подсигурява позитивен баланс " качикоши ". Отрицателният баланс " макекоши " пък значи, че Аоияма сигурно ще бъде намален в йерархията за идващия шампионат през септември.

По печален метод завърши присъединяване на досегашния едноличен водач и безконечен любимец за купата йокозуна Хакухо (11-3). Заради получена през вчерашния ден травма " великият първенец " от Монголия, притежател на рекордните 44 трофея, през днешния ден изобщо не се качи на кръга и служебно му беше присъдена трета загуба.

В отсъствието на напусналия конкуренцията Хакухо в главен кандидат за Купата на императора изненадващо се трансформира 17-и маегашира Терунофуджи (12-1). Днес борецът с най-нисък сан във висшата дивизия " макуучи " победи в директна битка озеки Асанояма (11-2), с който делеше първото място, и остана еднолично отпред. Утре Терунофуджи ще се бори със секиваке Шодай (10-3), получил десетата си бяла точка поради неявяването на Хакухо.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР