Единственият българин в най-голямата ММА промоция в света UFC -

...
Единственият българин в най-голямата ММА промоция в света UFC -
Коментари Харесай

Противоречива загуба с 1-2 съдийски гласа за Благой Иванов

Единственият българин в най-голямата ММА промоция в света UFC - Благой Иванов - записа второ проваляне с спорно съдийско решение против рекордьора по нокаути в тежка категория Дерик Люис.

Багата организира най-агресивния си дуел в осмоъгълника в " Медисън Скуер Гардън " и имаше статистическо предимство, както и във връзка с контрола по време на дуела, само че очевидно не съумя да убеди задоволително съдиите в превъзходството си в спиращата дъха борба с Черния звяр.

Официалните лица отсъдиха 30-27 и 29-28 за Люис, като единият глас бе в интерес на българина с 29-28 точки. Той пласира общо 59 удара против 37 на Люис, като осъществя и три тейкдауна против единствено един на противника си, а и няколко пъти имаше опити да завърши мача със събмишъни. В последна сметка съдиите решиха, че би трябвало да дадат успеха на Люис, който разкървави Багата, само че в нито един миг не го разклати значимо, а и през по-голямата част от втория и третия рунд бе изцяло под контрола на Благой.

За страдание, Багата записва второ проваляне в UFC след това в дебюта си против някогашния международен първенец Жуниор дос Сантос предходната година и приключва поредицата си от победи против Бен Ротуел и Тай Туиваса. Люис пък се завръща на победния път след несполучливия опит да завоюва купата против Даниел Кормие и последвалото проваляне с нокаут от Дос Сантос./ sportal.bg

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: