Единственият българин в Националната хокейна лига (НХЛ) Александър Георгиев се

...
Единственият българин в Националната хокейна лига (НХЛ) Александър Георгиев се
Коментари Харесай

Първият българин в НХЛ се сби със съотборник

Единственият българин в Националната хокейна лига (НХЛ) Александър Георгиев се замеси в противен скандал. Вратарят на " Ню Йорк Рейнджърс " се е сбил със бранителя Тони ДиАнджело след загубата с 4:5 от " Питсбърг Пингуинс ".

Двамата се сдърпали в тунела след дуела. Защитникът бе на леда за четири от петте гола на
" пингвините ".
Снимка: Reuters
В резултат на неприятната преживелица ДиАнджело незабавно е бил включен в драфта за напускащи или играчи в трансферната листа.

Не се оповестява каква тъкмо е повода за случая и кой е бил провокаторът.

ДиАнжело се замеси в скандал и преди броени дни. Той разгласи, че напуща " Туитър " и стартира да разгласява в " Парлър " - обществената мрежа на десни екстремисти, през която бе дирижирана офанзивата на Конгреса от последователите на Доналд Тръмп.
Снимка: Reuters
Направил си е и скришен профил, от който да продължава с пропагандата в интерес на Тръмп.

Александър Георгиев не е упражнявал в неделя, с цел да се възвърне от конфликта със съотборника си.



През октомври 2020 година Георгиев сложи подписа си върху договор за още 2 години. Според медиите в Съединени американски щати, той ще получава по 2,425 млн. $ на година. Това значи, че в края на контракта вратарят ще е по-богат с 4,85 млн. $.
Снимка: Reuters
Георгиев е единственият хокеист, роден в България, който е имал опцията да играе в едно от най-силните шампионати в света. Той и фамилията му напущат Русе, с цел да заминат за Русия, когато Александър е още бебе. Там вратарят стартира хокейната си кариера, като по-късно играе и в шампионата на Финландия.

През 2017 година вратарят се причисли към 4-кратните носители на Купа " Стенли " " Ню Йорк Рейнджърс " като свободен сътрудник.

Напоследък " Рейнджърс " не се показва по никакъв начин добре в шампионата, като заема последното място в Източната дивизия с 6 точки от 8 мача. Техният идващ дуел е още веднъж против " пингвините " тази нощ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР