Единствената заплаха за сигурността на американския регион са доминацията и

...
Единствената заплаха за сигурността на американския регион са доминацията и
Коментари Харесай

МВнР на Куба: Единствената заплаха за региона са интервенциите на САЩ

Единствената опасност за сигурността на американския район са превъзходството и интервенциите на Съединени американски щати, а не Венецуела, както счита Белият Дом, написа министърът на външните работи на Куба Бруно Родригес в „ Туитър “, съобщи ТАСС.

„ Осъждаме нападателните заявки на Съединени американски щати, които квалифицират Венецуела като „ изключителна и изключителна “ опасност за тяхната сигурност. Истинската и единствена опасност за нашата Америка са интервенционистките и империалиситчески опити на Съединени американски щати да преобладават в района “, написа дипломатът.

Председателят на Държавния съвет и Съвета на министрите на Куба Мигел Диас-Канел означи по същия мотив в „ Туитър “, че „ Венецуела в никакъв случай не е била опасност за нито един народ на света “. Във вторник президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп продължи действието на редица наказания, наложени по-рано на лица и организации, според заповед от 8 март 2015 година за ситуацията във Венецуела. В този случай става въпрос за съвсем всички ограничавания, които американската администрация неотдавна вкара против политическото управление на Венецуела и военното командване на страната, както и най-близкия кръг на президента Николас Мадуро.

В публично уведомление от Белия дом се споделя, че "ситуацията във Венецуела продължава да съставлява изключителна и изключителна опасност за ползите на националната сигурност и външната политика на Съединените щати ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР