Единствената в страната театрална формация, която обучава в актьорското изкуство

...
Единствената в страната театрална формация, която обучава в актьорското изкуство
Коментари Харесай

Варненската арт формация Феникс става на 10 години

Единствената в страната театрална групировка, която образова в актьорското изкуство младежи със специфични потребности, става на 10 години. Първият си празник варненските Феникси ще отпразнуват с нова режисура и документален филм.

Варна

За всеки, докоснал се до труда на младежите от Театрална групировка " Феникс " е ясно, че сцената носи магическа мощ.
Теодор Хамад: Харесва ми театърът, тъй като е аматьорски най-много.Пламена Янкова: Когато се събрахме, бяхме дребни и за нас това беше първо предизвикателство, второ игра. Играта в следствие се трансформира в метод на живот.
За последните 10 години фениксите са изработили и 10 разнообразни постановки, които са представяли в цялата страна. Имали са сложни моменти и неточности на сцената, само че те единствено са ги стимулирали още повече.
Ивелина Димитрова: Театърът ме научи на дисциплинираност, на по-голяма убеденост.Пламена Янкова: Изобретателност да изляза от ситуацията, уравновесяване на духа – да запазиш надзор над обстановката.
Отношението към изкуството, само че и към другия е най-важното, което желае да им съобщи пък режисьорът на постановките им - Свилен Стоянов.
Свилен Стоянов: Те израснаха през тези 10 години и личностно и креативен и считам, че към този момент летят, а на мен ми стига моралното задоволство, че съм съумял на дам полет на едно ято, което се бори с доста воля и темперамент.
Сега Фениксите репетират " Вражалец " на Ст. Л. Костов и са решени да дадат всичко от себе си, както постоянно. Премиерата се чака да бъде през ноември, а до тогава:
Иван Цветанов: Пожелавам си да продължаваме да работим толкоз екипно, да сътворяваме още по-добри спектакли, да развиваме дейностите си и самоуверено напред на всички фениксчета.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР