Единствената услуга от този вид се закрива след 50 години

...
Единствената услуга от този вид се закрива след 50 години
Коментари Харесай

Краят на една ера: Япония изключва последния пейджър

Единствената услуга от този тип се закрива след 50 години работа

Пейджърите станаха доста известни през 90-те години

Краят на ерата на пейджъра наближава – най-малко в Япония. Последният снабдител на пейджинг-услуги в страната разгласи в понеделник, че ще приключи услугата си през идната година.

Tokyo Telemessage, единственият снабдител на услуги за пейджъри, който работи и до момента, ще приключи тази активност в Токио и три прилежащи района през септември 2019 година Фирмата разказва това развиване като „ доста тъпо “.
още по тематиката
„ Пейджърите в миналото бяха голям шлагер, само че броят на потребителите към този момент е намалял до 1500 “, съобщи компанията, наблягайки, че производството на самите хардуерни устройства е прекъснато преди 20 години.

Пейджърите станаха доста известни през 90-те години. Те бяха доста обичани на децата в гимназиите поради своите, въпреки и примитивни, функционалности за замяна на текстови известия. Сред младежите пейджърът се оказа желан за бърз продан на работни известия, напомня phys.org.

Десетки хора използваха домашните и уличните телефони, с цел да се обадят и продиктуват известие до собствен непосредствен или сътрудник, което по-късно биваше преобразувано в текст и изпратено до пейджъра на съответния човек. Грешките на операторите пък ставаха мотив за многочислени смешки и вицове.

Мобилните телефони обаче бързо изпратиха пейджърите в историята. И освен тях – под огромен напън са компактните фотокамери, защото хората всеобщо употребяват смарт телефоните си за фотоси и видео, и други устройства като диктофоните, да вземем за пример.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР