Единствената у нас Банка за майчина кърма не функционира с

...
Единствената у нас Банка за майчина кърма не функционира с
Коментари Харесай

Опасно! Майки продават кърма онлайн

Единствената у нас Банка за майчина кърма не действа с месеци поради главен ремонт на постройката, в която се обитава. Дългогодишният шеф на банката доктор Мария Русинова изясни пред " Дарик ", че зданието не е ремонтирано главно от повече от 40 години.

В момента родителите, нуждаещи се от кърма за децата си, нямат опция, с изключение на да купуват подготвени формули. Проблемът обаче е, че е налице и онлайн търговия на кърма сред майки, която е извънредно рискова.

" Чували сме и сме виждали разгласи за такава процедура. И тя не е подбудена от това, че е затворена банката за кърма. А това е доста рисково майки да разменят кърма между тях, защото може майката да носи някакво заболяване, което да съобщи с кърмата. Ние вършим проучвания на нашите донорки за Хепатит Б и Ц, за сифилис, за чревно носителство, изследваме пълнозвучен и носен секрет и на майката, и на бебето. Изследваме всяка порция кърма, която взимаме. Защото, даже майката да е здрава, може кърмата в един миг в допълнение да се замърси - от въздуха в стаята, от ръцете, от някакъв предмет, забрадка и така нататък Опасно е ", изясни доктор Мария Русинова. 

" Много постоянно бременните се изследват за избрани болести, които се придвижват с кърмата, само че има и някои болести, да вземем за пример Хепатит Ц не постоянно се изследва. А има инертен интервал болестта, когато не се демонстрира даже, не се демонстрира това и в проучванията. Затова е рисково да се разменя кърма сред майките ", аргументира се още експертът.

" Първият съвет, който даваме постоянно, даже на тези, които идват при нас да потърсят кърма, е оптимално да се подтиква и да се резервира лактацията на майката. И, несъмнено, по-безопасно е да употребяват приспособените формули вместо между тях да разменят кърма ", моли още веднъж доктор Русинова.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР