Единствената цел на така наречената реформа на службите“ е тяхното

...
Единствената цел на така наречената реформа на службите“ е тяхното
Коментари Харесай

Радев: Единствената цел на „реформата на службите“ е тяхното подчиняване

„ Единствената цел на по този начин наречената „ промяна на службите “ е тяхното покоряване, с цел да не може никой да научава за безчинствата на ръководещите и дейно да противостои. “

Това сподели президентът Румен Радев пред публицисти в Карнобат. Според него сходни дейности, които се прикриват зад шумни ежедневни заявления и обети в евроатлантическа лоялност, отдалечават България от Европейски Съюз и НАТО и редовно разрушават държавността. Той посочи още, че хора, които фотографират документи с гриф „ секретно “ и ги популяризират, които с ненаситност споделят сензитивна информация на непознати жители и ръсят в ефир класифицирана информация, би трябвало да дават отговор пред закона, а не да трансформират такива, изключително в региона на националната сигурност. Държавният глава прикани за повече професионализъм и национално отговорно отношение към националната сигурност.

„ Шизофренно и политически неуместно е всеки ден да плачеш за Шенген и Еврозоната и в това време да тръбиш на всички места, че „ службите са пробити “ и „ на всички места има единствено шпиони “ , разяснява президентът, допълвайки, че и други страни имат своите проблеми, само че до момента не е чул водач да спомене и дума за своите служби .

„ Липсата на съответна социална реакция за приетите престъпления и користни кроежи на политически водачи от злощастния запис за отдаване на националната ни сигурност и суверенитет на концесия, за опорочаване на изборите, за приватизиране на държавността, окуражава тези политически водачи през днешния ден да нападат необмислено основни институции и да раздават оценка за службите от равнището на тяхната въпиеща непросветеност и незнание и да упорстват за тяхната замяна “ , акцентира Радев.

Запитан дали ще изиска оставки на ръководителите на служби, той уточни, че „ ДАНС е значим детайл от националната сигурност и не е боксова круша, върху която да се упражняват невежи и с заболели упоритости политици “ . Агенцията е длъжна да се отбрани и по този метод да отбрани и националната сигурност, когато я нападат по най-безогледен, възмутителен и неграмотен метод, сподели още президентът.

Попитан за експулсирането на тримата духовници от страната през миналата седмица и дали е притеснително, че службите на Република Северна Македония са реагирали преди тези в България, Радев акцентира, че има надълбоко непознаване за същността на работата на ДАНС . По думите му осветляването на сътрудници не значи тяхното неотложно изпъждане, а с него стартира същинската оперативна работа . Когато се експулсират, всички старания за откриване на същинската, в случай че има такава, агентурна мрежа и активност пропадат , посочи той.

„ Правителството и Народното събрание следва да съхраняват и развиват отбранителните качества на Българската войска, а не да я употребяват за донор на непознати армии „, сподели още президентът, помолен да разяснява подкрепения през днешния ден от Комисията по защита план на решение страната ни да даде спомагателна военна помощ на Украйна .

В отговор на въпрос за влизането на България в Шенген Радев съобщи, че чака държавното управление да е доста по-активно , с цел да навакса темпото, заложено от служебното държавно управление с интензивната работа на разнообразни равнища и области.

„ Констатирам известно закъснение и това ме тревожи “, добави той.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР