Единствената цел на Анкара е да се бори с тероризма,

...
Единствената цел на Анкара е да се бори с тероризма,
Коментари Харесай

Турция: Единствената ни цел в Ирак и Сирия е борбата срещу тероризма

Единствената цел на Анкара е да се бори с тероризма, както и с престъпността и заканите за националната сигурност, съобщи през днешния ден турският министър на националната защита, Хулуси Акар по отношение на трансграничните интервенции на турските военни в Ирак и Сирия, съобщи Анадолската организация.

Терористите са законна цел за нас, без значение къде се намират. Зачитаме териториалната целокупност и суверенитета на всички прилежащи страни. Ударите се правят само против терористи. Особено внимание се отделя на сигурността на цивилното население, сподели Акар, заяви Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че Анкара не прави разлика сред терористите от Кюрдската работническа партия (ПКК) и разклоненията на терористичната формация в прилежащите страни.

За нас ПКК и СЗН (сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа - бел. ред.) са едно и също, акцентира той.

Турският министър на защитата съобщи, че Анкара няма да допусне появяването на зона, следена от терористи, наоколо до южните граници на страната.

В непосредственост до границите на Турция няма да има терористичен кулоар, увери Акар.

Същевременно той уточни, че Анкара чака Русия и Съединени американски щати да изпълнят отговорностите си по споразуменията за Сирия.

Акар отбелязва още, че нито една етническа група, населяваща района, не се възприема като опасност за Турция.

Кюрдите са наши братя, както и арабите. Има обаче сили, които се пробват да разпалят пламъка на етническото опълчване, с цел да изопачат действителностите в района, сподели Акар.

Той заяви, че от април до момента единствено в зоната за антитерористична интервенция " Лапа-Ключ " в Северен Ирак са били обезвредени 311 терористи.

Турските военни започнаха новата широкомащабна интервенция " Лапа-Ключ " против кюрдските бойци в Северен Ирак на 18 април. Офанзивата е част от продължаващата акция на Турция в Ирак и Сирия, ориентирана против членовете на ПКК.

Кюрдската работническа партия, която води въоръжена битка против турската страна от 1984 година, се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати. Групировката има бази в Северен Ирак и обвързваните с нея бойци са дейни в Северна Сирия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР