Единствената по рода си студентска олимпиада, организирана от Американския университет

...
Единствената по рода си студентска олимпиада, организирана от Американския университет
Коментари Харесай

Тервел Пулев – специален гост на студентската спортна олимпиада на AUBG Olympics

Единствената по рода си студентска олимпиада, проведена от Американския университет в България (АУБ), ще се организира за 15-а поредна година и ще включи 16 разнообразни дисциплини. Събитието включва надпревари в спортове като плуване, лека атлетика, баскетбол, футбол и волейбол, както и дърпане на въже и съревнование за експедитивност и подвижност, неповторими по рода си за олимпиадата на АУБ. Тържествената гала по откриването и запалването на олимпийския огън ще се състои на 10 септември. Три дни по-късно, на 13 септември, ще се организира AUBG Olympics на бейзболното игрище “Портър Фийлд” в Благоевград.

От основаването на олимпиадата до през днешния ден специфични посетители на събитието са били капитанът на националния ни тим по волейбол Владо Николов и тогавашният треньор Камило Плачи, някогашният волейболист Любо Ганев, лекоатлетката Ивет Лалова, международните и европейски първенци по битка Армен Назарян и Иво Ангелов, олимпийските медалистки Евгения Раданова и Румяна Нейкова, Радослав Янков, първенецът по плуване Петър Стойчев и доста други, съдействали за развиването на спорта в България. Тази година специфичен посетител ще бъде Тервел Пулев. Той е троент европейски медалист и притежател на бронзов орден от олимпийските игри в Лондон през 2012 година През 2019 година печели вакантната купа на WBA в полутежка категория.
 В надпреварите ще се включат 500 студенти и преподаватели от университета, както и поданици на Благоевград. Тазгодишната олимпиада е приспособена към епидемиологичната обстановка и ограниченията, които се постановат за провеждането на мероприятие с подобен мащаб. Предвидени са специфични маски за уредниците, както и задоволителен брой дезинфектанти за всички участващи, които ще бъдат ситуирани на основни места от терена.

„ Ние организираме събитие, каквото до момента не е имало в нито един български университет. Освен популяризирането на спорта, всяка година AUBG Olympics поддържа друга благотворителната самодейност. До момента събраните средства са подпомагали домове за деца, лишени от наставнически грижи, български параолимпийски състезатели и деца в тежко здравословно положение “, споделят AUBG Olympics. „ Както всяка година до момента, сме подготвили освен голям брой награди за спечелилите, само че и прелестна атмосфера, включваща музика, питиета и здравословни храни за феновете, всичко планувано по метод, по който да не се заплашва здравето участниците и уредниците “, допълват от спортния клуб.

За реализирането на самодейността, целяща да стимулира младите да водят по-здравословен метод на живот, работят въодушевени 41 студенти от университета. Освен със средства на АУБ, събитието е общително подкрепено финансово и материално от голям брой български компании.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР