Единствената фирма, която се яви в конкурса за построяване на

...
Единствената фирма, която се яви в конкурса за построяване на
Коментари Харесай

Фирмата, която искаше да строи бойни кораби за армията се е отказала

Единствената компания, която се яви в състезанието за изграждане на два многофункционално патрулни кораба за потребностите на армията е подала писмо в Министерството на защитата, с което се отхвърля от понататъшни договаряния за сключване на контракт, заяви през днешния ден министърът на защитата Красимир Карачанов. Варненската " Делфин " беше утвърдена през ноември от междуведомствена работна група, в която влизаха представители на министерствата на защитата, стопанската система и финансите.

Отказът идва в деня, в който държавното управление щеше да гласоподава да се подписа контракт за изъплението на поръчката. За задачите на плана предходният парламент отпусна до 820 млн. лева, които целево би трябвало да бъдат изхарчени в границите на 5 години.

Красимир Каракачанов сподели пред министрите, че за тази година ще бъдат съкратени разноските и по различен армейски план - ремонта и поддръжката на 15-те самолета Миг-29, с който България разполага. Причината е обжалване на поръчката от украинска компания.

" Става дума за 82 млн. лева 19 бяха гласувани на предишното съвещание, за което благодаря на Министерски съвет, за през днешния ден бяха планувани още 22 млн. лева, които отпадат. Така че сумата, която може да бъде изразходена, като броим тези 19, е 50 млн. лева, които ще пусна на координиране с автограф за разпореждане на Министерски съвет ", разяснява министърът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР