Единствената електроцентрала в Газа изчерпа горивото, а запасите от медицински

...
Единствената електроцентрала в Газа изчерпа горивото, а запасите от медицински
Коментари Харесай

Газа: Деца крещяха по улицата, докато бягахме в 2 сутринта въздушен удар

Единствената електроцентрала в Газа изчерпа горивото, а запасите от медицински и хранителни артикули понижават след още една нощ, която видях стотици да се катерят по улиците, с цел да бягат от безмилостните въздушни удари.

В 02:00 ч. в сряда един комшия блъсна на вратата ми и ми сподели да си потегли в този момент като мой плоскостта е била ориентирана.

Въздушните удари от израелски военни самолети не престават към този момент пети ден.

Ситуацията за 2,3 милиона души в Газа е все по-отчайваща, без метод да изоставен дребната територия.

Единствената електроцентрала в Газа спря да работи изцяло в сряда в 14:00 локално време (11:00 GMT), оповестиха управляващите.

Израел прекъсна главните доставки, в това число гориво, за изолираната територия в понеделник след принудително навлизане от бойци на Хамас.

Липсата на електрическа мрежа значи, че жителите на Газа би трябвало да разчитат на генератори за електричество. Но също по този начин няма метод да се внася гориво за генератори.

Вече има дребна вяра за овакантяване на територията, откакто израелските пропускателни пунктове бяха затворени и Египет беше заставен да затвори единствената му пресечна точка с Газа заради околните въздушни удари.

Опитах се да измъкна фамилията си, тъй като не е ясно какво може да се случи тук в бъдеще - само че това беше невероятно.

В ранните часове на вторник сутринта разсъниха трите си деца, взехме нашия комплект за незабавни случаи и се отправихме към болничното заведение.

Но когато стигнахме там, стотици хора блокираха входа - те също търсеха място за заслон през нощта.

Полузаспали деца крещяха, до момента в който се препъваха по улиците с ракети, летящи над тях.

В сряда сутринта Хамас сподели, че 30 души са били убити при удари през нощта. Общо повече от 1000 поданици на Газа са починали при ответните въздушни удари.

Израелските военни оповестиха, че са блъснали 450 цели в линията Газа през последните 24 часа.

Въздушните удари започнаха, откакто бойци на Хамас минаха в Израел и започнаха вълна от офанзиви против общности в южната част на страната, убивайки минимум 1200 израелци. Приблизително 150 души са взети за заложници от Хамас.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР