Единствената дъщеря на покойната легенда на българския театър Стоянка Мутафова

...
Единствената дъщеря на покойната легенда на българския театър Стоянка Мутафова
Коментари Харесай

Муки сложила в ковчега на Стоянка Мутафова две нейни любими неща

Единствената щерка на починалата легенда на българския спектакъл Стоянка Мутафова – Мария Грубешлиева- Муки, я изпрати в последния й път, облечена в нейна рокля, написа „ Телеграф”.

„ Това беше обичаната рокля на мама”, промълви през сълзи Муки, която часове наред не спря да ридае. Освен одеждата, тя бе поставила обичаните перли на майка си и неин пръстен.

Плътно до Муки още веднъж бе мениджърът на Стоянка – Евгени Боянов, който криеше сълзите си под черни очила. Малко по-късно той разчувства мрежата със следното обръщение: „ И виждаш цялата земя не стига едно сърце да погребеш... Сбогом и благодаря!”.

На погребението на Кралицата на комедията тялото й бе положено при непрежалимия й брачен партньор Нейчо Попов, който тя загуби преди 45 години.

Приживе Стояна нееднократно е казвала, че след гибелта на обичания й се е зарекла в никакъв случай повече да не огледа мъж и съблюдава обещанието си. „ Сега мама е при чичо Нейчо. Събраха се. Но на мен доста ми липсва. Не знам по какъв начин ще спре да ме боли”, промълви още Муки.

Гробът, който събра вечно Нейчо и Стояна, се намира на Централни софийски гробища, а до него са ситуирани безконечните домове на Парцалев и Невена Коканова. За никого не е загадка, че това бяха едни от най-близките другари на Мутафова дружно с Калоянчев. Сега всички тези звезди са в небесния спектакъл.

Час преди погребението имаше и особено опело, което бе осъществено в църквата „ Св. Седмочисленици”. Освен Муки и Евгени, там бяха още най-близките до Стояна, а от театъра дойдоха Ирен Кривошиева и Елена Петрова. Ден по-рано всички сътрудници и фенове си взеха последно довиждане с нея на поклонението в Сатирата.

Стоянка Мутафова ни напусна точно на Никулден на 97-годишна възраст.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР