Единствената банка за кърма в София отвори врати след едногодишен

...
Единствената банка за кърма в София отвори врати след едногодишен
Коментари Харесай

Ако имате излишна кърма, не я хвърляйте, дарете я!

Единствената банка за кърма в София отвори порти след едногодишен ремонт. Заради спирането в този момент банката се нуждае от повече дарителки на кърма, с цел да проработи обикновено.
 
Как може да дарите кърма или пък да вземете за бебето си, споделя шефът на банката доктор Мария Русинова: " За да работим обикновено, на първо време би трябвало да имаме дарителки, които да ни дават непотребната си кърма. Условията за донори са няколко. Едно от тях е дамите да кърмят, да са здрави, да им остава ненужно количество кърма, откакто накърмят личните си деца. Те би трябвало единствено да се свържат с нас по телефона или електронната поща, всичко останало вършим ние. Посещаваме ги в дома им, вършим всички нужни проучвания. Когато резултатите са такива, каквито би трябвало да бъдат, даваме стерилни банки, дамата се изцежда съгласно нашите инструкции, одобряваме кърмата, изследваме я, обработваме я и когато сме изцяло сигурни, че е качествена и безвредна, я предлагаме на нуждаещите се бебета ".
 
Д-р Русинова изясни повече и са проучванията: " Най-напред вършим анкета по телефона и в случай че още на този стадий имаме някакви противопоказания за дарителство, не продължаваме по-нанатъшни проучвания. А другояче вършим проучвания на пълнозвучен и носен секрет на майката, проучване за СПИН, сифилис, Хепатит В и C, изследваме и самата кърма и вършим информация дали майката не се води болна от туберкулоза ".
 
" Вече се появиха първите дарителки, към момента обработваме техните проучвания. Но имаме потребност от още дами, които да подаряват непотребната си кърма. Винаги търсещите кърма са доста повече от даряващите. Случва се да имаме лист на чакащи и да отхвърляме кърма на здрави бебета, чиито майки нямат задоволително количество. В банката за кърма разкриваме кабинет за кърмене, в който ще даваме съвещания на на майки, на които кърмата е незадоволително, с цел да ги подкрепим да кърмят по-продължително време и по-успешно. Така че, могат да се обръщат към нас на нашите телефони ", изясни шефът на банката за кърма в София.
 
По думите й една от аргументите да се подарява по-рядко е, че няма задоволително информация: " В доста случаи ни се обаждат, когато са съхранявали замразена кърма повече от три месеца, а ние няма по какъв начин да я вземем, тъй като замразената кърма е трайна единствено три месеца. Често споделят, че са изхвърляли големи количества кърма и не са знаели, че ние съществуваме. Освен това е трудоемко всичкото изцеждане, спазването на всички условия. Не е елементарно, само че аз благодаря на всички дами, които до момента са дарявали и ще подаряват кърма, тъй като те го вършат с желанието да оказват помощ на други бебета ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР