Единствена в Източна Европа оперира с новата технологична архитектура С

...
Единствена в Източна Европа оперира с новата технологична архитектура С
Коментари Харесай

БФБ внедри T7 платформа за борсова търговия

Единствена в Източна Европа оперира с новата софтуерна архитектура

С миграцията от Xetra към T7, забавянето в търговията е понижено още повече (снимка: БФБ)

Българската фондова борса (БФБ) внедри и от през днешния ден към този момент оперира с последно потомство софтуерна архитектура на Deutsche Börse – Т7. Платформата дава опция на участниците на българския финансов пазар първи в Източна Европа да се възползват от най-съвременната технология за борсови оператори.

С миграцията от сегашната система Xetra към T7, забавянето в търговията е понижено още повече. В допълнение, интернационалните участници в търговията, които към този момент са свързани с Т7, могат да реализират по-ниски разноски за развиване и поддръжка, в случай че имат експозиция на българския финансов пазар.

„ На базата на досегашния ни позитивен опит с Xetra гледаме на T7 като устойчива и надеждна система, която отваря нови благоприятни условия за напредък на Българската фондова борса ”, разяснява Иван Такев, изпълнителен шеф на БФБ. „ С Т7 разширяваме и портфолиото на поръчките за нашите пазари ”, добави той.
още по тематиката
Българската фондова борса употребява комерсиалната инфраструктура на Deutsche Börse от 2008 година насам.

За клиентите Т7 значи ниска инертност и висока еластичност, акцентира Стефан Шванд, началник направление „ Дигитализация и платформи ” в Deutsche Börse. „ Този факт е потвърден от броя на операторите на финансови, деривативни и енергийни пазари, които употребяват нашата комерсиална архитектура ”.

Малтийската фондова борса вкара Т7 през март тази година. Няколко други тържища в Европа и в света също внедриха комерсиалната инфраструктура на Deutsche Börse. В допълнение към борсата Eurex, борсата във Франкфурт и Европейската енергийна борса (EEX) също разчитат на T7.

Борсите във Виена и Шанхайската са основани на технологии, създадени от Deutsche Börse. Борсите в Будапеща, Любляна, Прага, Валета и Загреб употребяват инфраструктурата на DBAG от години.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР