Единствен по рода си онлайн дневник на пациента пускат у

...
Единствен по рода си онлайн дневник на пациента пускат у
Коментари Харесай

Безплатен онлайн дневник на пациента за първи път у нас

Единствен по рода си онлайн дневник на пациента пускат у нас. Той е част от платформата Consento и е изцяло безвъзмезден. Всеки може да води в телефона си и да споделя с лекуващия доктор бележки за своето и на фамилията здраве - за остри и хронични болести, банкет на медикаменти, бременност, женско здраве, детско хранене и други Астма, атопичен дерматит, вируси, грип, бронхит, алергии и диабет са част от заболяванията, които пациентите и техните лекари най-често ще наблюдават онлайн. „ Понякога от пациентите се желае да записват измененията в положението си при постановен курс на лекуване на лист хартия и да го показват на идващия обзор.

Но хората не помнят да създадат това. Друг път лекарят желае да бъде осведомяван настоящо по телефон за здравословното положение на пациента, само че пациентът се пробва да се свърже отвън работно време или по време на обзор. Всичко това затруднява връзката сред двете страни “, разясняват основателите на приложението. „ С помощта на онлайн дневника пациентът привиква да следи положението си по- постоянно, по-сериозно и по-отговорно. От друга страна, лекарят може да се запознае с хода на предписаното лекуване и измененията в здравето на пациента – преди прегледа “, допълват от там. За да употребява дневника, пациентът първо „ смъква “ мобилното приложение „ Консенто за пациенти “ и си основава профил. След това избира сред разнообразни категории, да вземем за пример „ банкет на медикаменти “, „ бременност “ и други, и стартира да разказва положението си по часове и дати, да вземем за пример: В 17:10 ч. температурата ми беше 38.2; В 18:30 ч. се повиши до 38.5 и се появи болежка в гърлото. Пациентът поставя отметка, че желае положението му да бъде очевидно за доктор. Така неговият лекуващ доктор има достъп до тази информация.

В дневника пациентът може да разказва и здравето на членове на своето семейство, да вземем за пример на детето: Тази заран обривът е повече, има и лека температура. Наблюдаващият доктор вижда всичко в детайлности, при нужда се свързва с пациента през приложението или даже записва час за обзор в графика си. Дневника на пациента към този момент употребяват акушер-гинеколози за следене на бременност и детски пулмолози – за хронични болести при децата. Очаква се към него да прибегнат също психолози, консултанти по хранене, кърмене и диететика и други В България се следи все по-голямо търсене на решения, които обезпечават достъп на лекари, пациенти и техните фамилии до настояща информация в действително време. Чрез разнообразни осведомителни системи хората си резервират онлайн час, наблюдават графиците на лекарите, знаят по кое време би трябвало да проведат идващия си обзор, вършат телефонни, видео или писмени съвещания. Въпреки това обаче България заема 31-во от общо 35 места в е-здравеопазването съгласно Eurohealth Customer Index. Само за 1 година Сърбия се е изкачила до 18 място в интернационалната ранглиста, а Македония – от 27-мо до 16-то, тъй като вкарват всеобщо значими е- услуги в опазването на здравето.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР