Единодушно със 141 гласа за парламентът прие на първо четене

...
Единодушно със 141 гласа за парламентът прие на първо четене
Коментари Харесай

С още 6 месеца удължават валидността на личните документи

Единодушно със 141 гласа " за " Народното събрание одобри на първо четене предлагането на ГЕРБ за удължение на валидността на персоналните документи. Така документи, който изтичат в интервала от 31 октомври 2020 година до 31 януари 2021 се удължава с 6 месеца. Досега удължаването на периода касаеше персоналните документи, които изтичат до 31 октомври тази година. Промяната е заложена в Закона за изключителното състояние. 

Новото е, че това изменение ще засегне и българите в чужбина, чиито документи са изтекли - те ще могат да изоставен страната, в която са, с цел да се приберат в България. 

По данни на външното ни министерство 48 страни са изявили подготвеност да пропущат българи с изтекли документи да се приберат в страната. Целта на смяната в закона за изключителното състояние е да се избегне разпространяването на COVID-19 и да опазят здравето на чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които издават документите. Според Министерство на вътрешните работи това решение ще засегне над 400 000 български жители. 

Предлагат се и промени в Закона за трудовата миграция и трудовата подвижност за прецизиране на процедурите по надзор на достъпа до пазара на труда, реализиран от Изпълнителна организация " Главна ревизия по труда ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР