Единодушно, с 19 гласа за, водещата парламентарна комисия по въпроса

...
Единодушно, с 19 гласа за, водещата парламентарна комисия по въпроса
Коментари Харесай

Светкавично и единодушно правна комисия подкрепи ветото на президента по Закона за извънредното положение

Единодушно, с 19 гласа " за ", водещата парламентарна комисия по въпроса със Закона за изключителното състояние - правната, поддържа ветото на президента върху текстовете за спекулата и подправените вести, признати с преходни и заключителни разпореждания в закона. Останалата част от закона обаче беше утвърдено, че ще влезе в действие от 13 март, т.е. от началото на едномесечното изключително състояние.
От страна на ГЕРБ, Красимир Ципов даде обещание народните представители на партията на Бойко Борисов да поддържат президентското несъгласие. Специално за спекулата (новият текст в Закона за отбрана на потребителите), той акцентира, че ГЕРБ изначално са били срещу, само че го приели, " с цел да бъде реализиран консенсус по избрани въпроси, даже с неразбираемото схващане за непрецизната дефиниция ".
Що се отнася до подправените вести (в Наказателния кодекс, член 326) и какво е " погрешна информация ", Ципов съобщи, че такава дефиниция имало на други места в кодекса (чл. 260в, 350а). Той обаче добави, че ГЕРБ ще гласоподава срещу и акцентира, че в пленарна зала партията щяла да каже на българските жители, че терминът " погрешна информация " си го има в този момент и в други законови текстове.
От страна на Българска социалистическа партия, депутатът Крум Зарков съобщи, че социалистите ще поддържат напълно ветото на президента – и за така наречен подправени вести, и за спекулата. Той даде обещание, че Българска социалистическа партия скоро ще внесе нови оферти особено за спекулата. Зарков посочи, че дотук се стигнало поради „ изнасилената процедура ” – по какъв начин минаха нещата в правна комисия, припомнете си в този материал!
От името на Движение за права и свободи, Йордан Цонев съобщи, че партията на Ахмед Доган също ще поддържа ветото.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 23 март "
" 190 са доказаните случаи на ковид в България (ВИДЕО) "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР