Единодушно Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), по настояване

...
Единодушно Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС), по настояване
Коментари Харесай

Освободиха от длъжност заместничка на главния прокурор Сотир Цацаров

Единодушно Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС), по гледище на Сотир Цацаров, освободи от служба единия от тримата му заместници към Върховна касационна прокуратура (ВКП) – Пенка Богданова, заяви уеб сайтът "Правен свят ".

Така в управителния екип на Цацаров остават Иван Гешев, Мария Шишкова, Ася Петрова към Върховна административна прокуратура (ВАП) и Борислав Сарафов към Националната следствена работа (НСлС), който обаче е в дълготраен отпуск, откакто неговото име и това на сина му бяха забъркани в развихрилия се "Апартамент гейт ".

Пред Прокурорската гилдия Цацаров уточни, че измежду главните аргументи да изиска освобождението на Богданова са липса на задоволително сила за работа в екип, на старания за решение на зародилите проблеми и на комуникативност, както и на последно място – зародилата неспособност да се разпределят отмерено отговорностите сред административния началник и заместниците му.

"Следва на прокурор Богданова да й бъде отправена признателност за напъните в годините до момента. С оглед на потребността в един екип да има цялостна връзка сред административния началник и неговите заместници и съществуването на цялостно схващане за екипност обаче, би трябвало да направя това предложение ", съобщи Цацаров и добави, че за момента не планува назначението на нов негов заместител на мястото на Богданова. Без спор и без мнения "против " Колегията почете настояването му.

Прокурор Богданова бе назначена за заместител на основния прокурор от по-ниско от висшото равнище, а точно от Апелативна прокуратура-Пловдив, само че след освобождението й от управителния пост от правосъдните кадровици в сряда, тя остава редови магистрат във ВКП.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР