Единодушно Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра за втори

...
Единодушно Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра за втори
Коментари Харесай

Втори мандат за Борислав Сарафов като директор на Националното следствие

Единодушно Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет избра за втори мандат настоящия шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов.

В гласуването не взе участие основният прокурор Иван Гешев, който е в Полша. Той обаче е един от четиримата членове на Прокурорската гилдия, номинирали Сарафов за поста.

 Сарафов даде висока оценка за работата на Националното разследване по време на първия си мандат, като посочи, че това е оценка за работата на самите следователи. Такава оценка дадоха и правосъдните кадровици след своя избор.

Борислав Сарафов, който с изключение на началник на Националното разследване, е и заместник-главен прокурор по следствието, изрази вяра, че в почналия спор за правосъдна промяна ще бъде регистрирано смисъла и потенциалът на следователите и ще бъде дадена повече опция те да проверяват, като тематиката ще стане част от правосъдната промяна.

Той разяснява и последната информация към случая с простреляния български граничен служител на реда, като изясни, че аутопсията на тялото му изрично е посочила, че той е прострелян с ловно оръжие, което съгласно него прави невалидна версията, с която се спекулираше, че може би стрелбата е пристигнала от турски гранични служители на реда. 

" За страдание, българската страна имаше очакване да може да бъдат екстрадирани арестуваните в България и да бъдат съдени тук. Сега обаче излиза наяве, че турската страна не разрешава екстрадиция на свои жители ".

Затова българските проверяващи ще спомагат с всичко, което съберат по случая тук в България и ще го предадат на турските управляващи, изясни Сарафов, като изрази вяра, че там арестуваните ще получат също толкоз високи санкции, каквито биха получили и в България.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР