Единодушно пленумът на Висшия съдебен съвет /ВСС/ реши, че процедурата

...
Единодушно пленумът на Висшия съдебен съвет /ВСС/ реши, че процедурата
Коментари Харесай

Местят избора за председател на ВКС в друга сграда

Единодушно пленумът на Висшия правосъден съвет /ВСС/ реши, че процедурата по желание на ръководител на Върховния касационен съд /ВКС/ ще би трябвало да се състои по изключение в друга постройка. Предложението за промяна на залата пристигна от основния секретар на Висш съдебен съвет, съгласно който заседателната зала на Съвета е дребна и няма по какъв начин да бъдат спазени противоепидемичните ограничения. Освен това броят на инфектираните пораства, а в това време има доста искащи да наблюдават процедурата.

За да решат проблема, от Висш съдебен съвет са изпратили писмо до Националния институт на правораздаването /НИП/, откъдето са получили увещание, че могат да употребяват огромна зала.
Сградата на НИП и Висш съдебен съвет са една до друга.

Сегашният ръководител на Върховен касационен съд, Лозан Панов, чийто мандат изтича през февруари, изиска повече елементи към това какъв брой индивида ще има в залата, къде ще бъдат ситуирани публицистите и ще има ли лъчение онлайн.

В рамките на късата полемика стана ясно, че медиите ще наблюдават процедурата от прилежаща зала, а лъчение ще има, както по Българската национална телевизия, по този начин и в интернет.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР