Единодушно и без дебати депутатите приеха да дарим ваксини на

...
Единодушно и без дебати депутатите приеха да дарим ваксини на
Коментари Харесай

Даряваме ваксини на РСМ, Босна и Херцеговина и Бангладеш

Единодушно и без диспути депутатите одобриха да дарим ваксини на три страни, като препродадохме ваксини и на Норвегия . Народните представители ратифицираха съглашението да дарим 50 000 дози от имунизацията на " Астра Зенека " против COVID-19 на Босна и Херцеговина. В съглашението е планувано всички разноски за доставката да бъдат поети от Босна и Херцеговина.

Гласуването в пленарната зала мина умерено и без разногласия за имунизационната акция, като ГЕРБ и Движение за права и свободи не участваха на него .

Законотворците взеха решение да дарим и 51 480 дози ваксини " Пфайзер-Бионтех на Република Северна Македония, като съседката ни също поема разноските по доставката.
 Кабинетът предлага да дарим ваксини против COVID-19 и на Босна и Херцеговина
Кабинетът предлага да дарим ваксини против COVID-19 и на Босна и Херцеговина

50 000 дози от имунизацията на " АстраЗенека "

Третото подаяние е на 270 000 дози от имунизацията на " Астра Зенека " за Народна република Бангладеш .

Освен това депутатите взеха решим да препродадем на 100 000 дози ваксини " Модерна " на Норвегия. Предложението бе признато единомислещо. Предвидено всички разноски за доставката да бъдат поети от Кралство Норвегия. Споразумението беше подписано от Република България и от Кралство Норвегия на 19.08.2021 година въз основа на Решение на Министерския съвет № 614 от 18.08.2021 година Препродажбата е на стойност 3 780 620 лева.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР