Единодушно депутатите от икономическата комисия в парламента подкрепиха ветото на

...
Единодушно депутатите от икономическата комисия в парламента подкрепиха ветото на
Коментари Харесай

Икономическата комисия в НС подкрепи ветото върху Закона за приватизация

Единодушно депутатите от икономическата комисия в Народното събрание поддържаха ветото на президента и отхвърлиха противоречивите текстове от Закона за приватизация и следприватизационен надзор, оповестява bTV.

Вчера върна Румен Радев върна за преразглеждане поправките в закона. Текстовете провокираха скандал поради подозрения, че са лобистки в интерес на съответни предприемачи.

От ГЕРБ обаче отхвърлиха обвиняванията и оповестиха, че с цел да няма подозрения, ще поддържат президентското несъгласие.

Текстовете, върху които президентът го наложи, разрешават след петата година притежателите на приватизирани предприятия да не заплащат неустойки, в случай че не съблюдават уговорките си по контракта. Новите правила важат със задна дата и за към този момент подписани покупко-продажби. Това съгласно президента „ поврежда публичния интерес”.

До абсурда се стигна, откакто вицепремиерът Валери Симеонов съобщи, че новите правила ще спестят неустойки за милиони на предприемача Кирил Домусчиев по линия на приватизацията на 70% от Българския морски флот. Тогава Домусчиев отхвърли да има нещо общо с поправките. Вчера предприемачът не отговори на позвъняванията на bTV.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР