„Единният цифров портал ще осигури бърз достъп до качествена информация

...
„Единният цифров портал ще осигури бърз достъп до качествена информация
Коментари Харесай

Ето какво ще осигури на гражданите единният цифров портал

„ Единният дигитален портал ще обезпечи бърз достъп до качествена информация и услуги за европейските жители и предприятия “, съобщи българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) по време на изявлението си в пленарна зала на Европейския парламент по отчета за обединен дигитален портал.

„ 92 % от потребителите и предприятията не познават предоставяните на европейско ниво онлайн услуги и не знаят към кого да се извърнат при положение на проблем. Липсата на подобен инструмент води до пропуснати изгоди за жителите и бизнеса, защото посредством него европейските предприятията биха могли да икономисват сред 11 и 55 милиарда евро годишно “, разяснява българският евродепутат.

Според думите на Майдел (ГЕРБ/ЕНП), която е и член на Комисията за вътрешен пазар и отбрана на потребителите в Европейския парламент, порталът е място, посредством което ще се промени образа на вътрешния пазар и ще се даде еднакъв достъп на студенти, бизнесмени и служащи до информация на всички публични езици на Европейския съюз.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР