Единният ЕС на 27 страни-членки бе акцентът при посещението на

...
Единният ЕС на 27 страни-членки бе акцентът при посещението на
Коментари Харесай

Меркел обеща да работи за общ европейски дневен ред на Германия и Полша

Единният Европейски Съюз на 27 страни-членки бе акцентът при визитата на немския канцлер Ангела Меркел нощес във Варшава. За да реализираме общите си цели са нужни тактичност и подготвеност за компромис, съобщи Меркел.

Преди различията сред Германия и Полша по доста тематики да се трансфорат в спънка за постигането на решения в Европейски Съюз, Меркел се насочи на първо посещаване във Варшава в новия си мандат единствено дни след избирането си за канцлер. Полша се разгласи срещу проектите на Франция за по-тясна интеграция на еврозоната. За това думите на канцлера би трябвало да успокоят Варшава: За мен бъдещето на Европа е доста значимо. При това бъдещето на цяла Европа, а не на еврозоната или други обособени елементи на Европейски Съюз, акцентира Ангела Меркел.

Основните разлики сред Полша и Германия са в региона на миграционната политика. Полша изрично отхвърля да съблюдава квотното систематизиране на бежанците в Европа.

А Брюксел е угрижен от загърбването на правилата на правовата страна в Полша. Европейска комисия започва за първи път в историята си наказателна процедура против страната, която може да докара до лишаване правото на глас. Полският министър председател Матеуш Моравецки отбрани правосъдната промяна на държавното управление, а вицепремиерът Пьотр Глински съобщи, че тя е нужна. Нямаме никаква причина да се откажем от промяната. Всяка част от нашата промяна може да се откри в законите и на други страни от Европейски Съюз, съобщи Глински. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР