Единната система за туристическа информация ще бъде въведена навсякъде през

...
Единната система за туристическа информация ще бъде въведена навсякъде през
Коментари Харесай

Въвеждат Единната система за туристическа информация през май 2019 г.

Единната система за туристическа информация ще бъде въведена на всички места през май 2019 година Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова по време на конференция след сключване на контракт за създаване и внедряване на Единна система за туристическа информация (ЕСТИ).

„ Хотелиерите сами ще вкарват данните си, това става незабавно - сега, в който дойде екскурзиантът, би трябвало да се отрази в системата. Създадени са механизми и за инспекции на място и за противоположна връзка, с цел да може хотелиерите, шефове на местата на настаняване ще бъдат подготвени. Ще има видеоклип, който да демонстрира обикновено по какъв начин става въвеждането. Ще правим надзор. Обученията ще са безвъзмездни. За бизнеса няма да коства нищо системата и софтуерът ще бъде съответен към тези, които употребяват хотелите. Ще бъдат интегрирани в системата “, разяснява министър Ангелкова, представена от " Фокус ".

Относно обществената статистика и по какъв начин ще бъде структурно търсенето в системата, Николина Ангелкова отговори, че ще се постараят да има оптимален прорез в системата – райони, какъв брой хотели съществуват там, сбор на туристите, които са посетили даден район, а не съответно хотел, с цел да се направи оптимален разбор на риска и инвестицията. „ През март 2019 година ще бъде тествана демоверсията. През май 2019 година системата ЕСТИ би трябвало да бъде въведена на всички места “, добави тя.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР