Единната европейска валута се покачи с един цент и се

...
Единната европейска валута се покачи с един цент и се
Коментари Харесай

Предпазлив ръст на еврото

Единната европейска валута се повиши с един цент и се търгуваше в петък на нивото от 1.1750 EUR/USD. Поскъпването на еврото последва доста положителните данни за заетостта в американската стопанска система, което е в несъгласие с логиката.

Броят на новите работни места се оказа по-висок от упованията за юни, а резултатите от предходните няколко месеца бяха ревизирани нагоре. Безработицата се увеличи, а растежът на заплащането се оказа по-слаб от прогнозите. Това бяха двете аргументи да забележим покупки на евро, а не на долари. Първата от тях, обаче, не е основателна. Ръстът на безработицата от 3.8% на 4% се дължи на навлизането в работната мощ на приключилите обучение. Щатската стопанска система основава работни места за към този момент 93 следващи месеца.

Дори по-слабото покачване на заплащането на труда няма да промени политиката на Федералния запас от нови две покачвания на лихвата до края на годината. Това, което ще бъде в поддръжка на щатската валута, е комерсиалната война на Тръмп. Негативните резултати от нея ще доведат по покупки на долари, макар че това ще утежни още повече комерсиалните преимущества на страната. Те следва да станат факт след няколко месеца и ще зависят от сериозността на отговора на Европейски Съюз и Китай.

В момента валутните спекуланти наблюдават деликатно нивото от 1.18 EUR/USD, над което ще се остави пространство за тест на 1.20. Възможно е да забележим смяна на диапазона на търговия към 1.15-20 EUR/USD до края на годината, само че незнайните към комерсиалната война и покачването на лихвите към момента не предвещават толкоз елементарен за прогнозиране валутен курс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР