Единна, Русия е непобедима, заяви днес Владимир Путин на скромното

...
Единна, Русия е непобедима, заяви днес Владимир Путин на скромното
Коментари Харесай

Путин: Русия е непобедима, когато е единна

Единна, Русия е непобедима, съобщи през днешния ден Владимир Путин на скромното отбелязване на 75-ата годишнина от края на Втората война, съобщи Агенция Франс Прес.

Ние знаем и сме твърдо уверени, че сме непобедими, когато сме единни, сподели президентът в къса тирада, откакто обичайният величествен боен церемониал в Деня на успеха на Червения площад трябваше да бъде анулиран поради пандемията от Covid-19.

Путин не загатна директно епидемията в речта си, макар че Русия е на пето място по брой доказани инфекции в света с близо 188 000 случая и точно разпространяването на ковид го принуди да се откаже от огромния боен церемониал.

Части от речта му загатнаха за битката против пандемията. Той още един път даде обещание, че страната ще означи успеха над нацистите по-късно по подобаващ метод.

Той отдаде респект починали по време на Втората международна война и към ветераните. " Те избавиха родината, живота на идващите генерации, освободиха Европа, опазиха света ", сподели Путин. " Нашите ветерани се сражаваха за живота против гибелта, тяхната взаимност и решителност вечно ще останат образец за нас ", добави той.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР